Letci se zvedli a jsou pátí v extraligové tabulce
úterý 28. října 2014

Odveta Budějovicím. Mladší dorostenci zabrali a vyhráli

České Budějovice byly prvním přemožitelem letňanského týmu v letošní sezoně. Odveta se mladším dorostencům povedla náramně. A přišla v ten nejvhodnější čas - vždyť Letci zastavili sérii pěti extraligových utkání, v nichž během tohoto měsíce jen jedinkrát vyhráli. Teď si díky triumfu 3:1 konečně připsali do tabulky další tři body. "Bylo to zasloužené," pochvaluje si kouč Martin Rousek.

Dvě porážky, jedna výhra, dvě porážky. To je říjnová bilance mladšího dorostu, který v posledních týdnech zažíval výsledkový útlum. Právě před svého úterního soupeře se Letci ve skupině Střed dostali na páté místo. Od čtvrté Komety je dělí jen skóre.

Za vítězstvím si tentokrát šli velmi přesvědčivě. "Potřebovali jsme po dlouhé době vyhrát a kluci to moc dobře věděli," řekl jeden z trenérů Rousek. "Odvedli jsme opravdu kvalitní, stoprocentní práci. Všichni si zaslouží pochvalu."

Podle něj působil jen výkon v úvodní třetině ještě poněkud ustrašeně. "Možná to byl následek z minulých proher. Ale od druhé třetiny jsme se zvedli gólem z přesilovky a pak už to bylo dobré. Tyhle body jsme si pohlídali."

Skóre otevřel ve 23. minutě Dominik Danov, na 2:0 zvýšil Václav Burda, který už střílí góly i za starší dorost, ale tentokrát vypomáhal mladšímu. Jihočechům nebylo nic platné snížení ve 47. minutě. Pět minut nato totiž upravil konečný výsledek Tomáš Fabiánek.

HC Letci - České Budějovice 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky:
23. Danov (Rousek), 31. Burda (Antoš, Vojtela), 52. Fabiánek (Antoš, Kučera) - 47. Vochozka (Káník). Rozhodčí: Šťovíček - Vršecký, Juskanin. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Diváci: 47. Střely na branku: 46:32.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka