Letci prohráli už počtvrté z posledních pěti duelů
neděle 26. října 2014

Mladší dorost znovu padl. Tentokrát nestačil na Boleslav

Letňanský mladší dorost se dále propadá extraligovou tabulkou. Nedůrazný výkon v prvních dvou třetinách v zápase s Mladou Boleslaví znamenal, že ze středočeského města odjížděli Blažkovy svěřenci bez bodu. Zlepšení v poslední části už konečný výsledek 2:5 výrazně nezměnilo. Šestý celek skupiny Střed musí zapracovat na práci před brankovištěm, jinak se výhry mohou dostavovat sporadicky.

Mladší dorost pokračuje v určitém útlumu, který se na hráče snesl před pěti zápasy. Od té doby se pouze jednou mohli radovat. Tentokrát výkon svěřenců trenéra Tomáše Blažka nestačil na Mladou Boleslav, která na domácím ledě porazila Letce 5:2.

"Bylo to vyrovnané utkání, rozhodl především důraz v předbrankovém prostoru a v koncovce. Soupeř nás přetlačil v jednoduchosti a v zakončení," vysvětloval kouč Blažek hlavní příčiny porážky svého týmu. Poukázal tak na problém, který dorostence trápí již několik zápasů.

Spokojenost hledal jen těžko, nicméně závěrečná dvacetiminutovka přinesla alespoň naději do dalších utkání. "Třetí třetina vypadala z naší strany nejlíp. Já doufám, že do příštího utkání nastoupíme tak, jak jsme skončili teď tu poslední, kterou jsme odehráli na dobré úrovni."

První dvě dějství se však Letňanům nepovedly, což bylo pro celý duel rozhodující. "V prvních dvou třetinách jsme tahali za kratší konec. Chybělo nám to, co v předešlých střetnutích. Kluci musí víc chodit do branky a být hladovější. To prokázali v posledních dvaceti minutách, ale to už bylo pozdě."

Mladá Boleslav - HC Letci 5:2 (2:1, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 4. Křížek (Rudolph, Duda), 17. Hrachovec (Dvořák), 26. Flynn (Dlabola), 29. Král (Horáček), 58. Křížek - 19. Sklenář (Lytvynov, Danov), 55. Fabiánek (Rousek, Danov). Rozhodčí: Arazim - Mašek, Šádek. Vyloučení: 5:1. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 81. Střely na branku: 29:23.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka