Starší dorost má za sebou úspěšný víkend
neděle 26. října 2014

Čtyři body s Kladnem a Vary, to je úspěch. Antoš chválí

Starší dorost Letňan má za sebou povedený víkend, ve kterém dokázal vydolovat čtyři body proti neoblíbeným soupeřům. Hlavně vítězství nad Karlovými Vary si trenér Milan Antoš nesmírně cení - Letci se totiž museli vypořádat s celou řadou absencí. "Musel jsem vzít čtyři hráče z mladšího dorostu. Ukázalo se, že to byl dobrý tah, protože se s přechodem vyrovnali. Dobře šlapal celý tým."

Pravda, z prvního duelu v Kladně starší dorostenci vydolovali jenom bod, ale velice cenný. V utkání se sice nejprve dostali do vedení, a to dokonce při vlastním oslabení. Jenže domácí za dvě a půl minuty vyrovnali a v úvodu třetí části se dokonce dostali do vedení 3:1.

V těch chvílích to s Letňany nevypadalo dobře, ale mužstvo se semklo. Na rozdíl jediného gólu snížil Matěj Chalupa a v čase 57:34 vyrovnal parádním bekhendem Matěj Satran. Co na tom, že v nájezdech byli nakonec úspěšnější Kladenští? "Musíme být spokojení, protože jsme bod zachránili na poslední chvíli," nezastírá Antoš.

Dobrá nálada se projevila hned v dalším utkání proti Karlovým Varům, protože Letci vedli v čase 23:11 už vysoko 4:0. Navíc tenhle luxusní náskok nepustili a zvítězili nakonec "jen" 4:2. Ovšem nutno podotknout, že Západočeši přidali druhou trefu vteřinu před koncem, takže se žádné nervy nekonaly.

"Proti Kladnu a hlavně proti Varům se nám moc nedaří, takže čtyři body z těchto dvou zápasů jsou pro nás zlaté. Je to obrovský úspěch a jsem spokojený," říká trenér Antoš otevřeně.

Aby ne, když měl proti Karlovým Varům problémy s tím, aby vůbec sestavil tým. Situaci nakonec zachránili čtyři hráči z mladšího dorostu, pro které byl přesun do věkově vyšší kategorie velkou zkušeností. Ještě víc potěšující je, že na vyšší úrovni obstáli. "Musím pochválit nejen je, ale i celý tým."

Kladno - HC Letci 4:3sn (0:0, 1:1, 2:2)
Branky a nahrávky:
25. Hrabík, 42. Patyk (Keszi), 46. Keszi (Patyk, Havelka), rozh. náj. Patyk - 23. Babčuk (Katriňák), 52. Chalupa (Babčuk), 58. Satran (Řepík). Rozhodčí: Müller - Řešátko, Zmeškal. Vyloučení: 8:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 48. Střely na branku: 42:29.

HC Letci - Karlovy Vary 4:2 (3:1, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky:
9. Mařík (Rousek), 10. Burda (Chalupa), 17. Burda (Průžek, Chalupa), 24. Hůla (Chalupa, Průžek) - 30. Prachař (Čejka, Janata), 60. Horký (Janata, Svoboda). Rozhodčí: Lacina - Charvát, Beránek. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. Diváci: 98. Střely na branku: 18:38.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka