Mezi nejmladšími výběry převážila radost
úterý 21. října 2014

Žáci zažili povedený víkend, jako jediná padla sedmička

Mladší žáci Letců si ve většině zpříjemnili závěr týdne. Pětka díky skvělému brankáři Malantovi jasně vyhrála v Sedlčanech 7:1, šesťáci zase vyloupili královehradecký celek 9:3 po kvalitním týmovém výkonu. Sedmička Letců se už několik utkání trápí, tentokrát nestačila na fyzicky vyspělejší Sedlčany a padla 1:10. Naopak osmá třída připravila o první letošní body Hradec Králové vítězstvím 4:1.

Další kanonáda i přes nedostatky

Pětka Letců hraje v posledních duelech ve velké pohodě, tedy alespoň výsledkově. Z posledních tří zápasů mají tři vítězství se skóre 23:2, což je obdivuhodná bilance. Skvělou formu Letců tentokrát odnesly na svém ledě Sedlčany, přestože kouč Jan Zlatohlávek nebyl zcela spokojený. "Pozitivem je určitě výhra v dalším těžkém utkání, kde ovšem výsledek neodpovídal průběhu utkání. Sedlčany s početným zastoupením dívek hrály velmi dobře a zejména ve druhé třetině nám zle zatápěly."

Hlavní rozdíl viděl především ve výkonu gólmanů. "Klíčovým faktorem byl souboj brankářů, který vyhrál náš Lukáš Malant. Chytil trestné střílení, několik brejků soupeře a předvedl mnoho těžkých zákroků," vysvětloval Zlatohlávek příčinu vítězství.

Sám jmenoval také některé nedostatky, se kterými se jeho svěřenci v utkání potýkali. "Nebyl jsem spokojen s množstvím faulů a individuálních chyb, kterých jsme se dopustili. Některým hráčům se navíc po ztrátě puku nechtělo vracet. Tento týden nás čekají silné Popovice, a pokud chceme uspět, musíme spoustu věcí zlepšit."

5. třída: Sedlčany - HC Letci 1:7 (0:3, 0:2, 1:2)
Branky hostů:
Křišťan 3, Uher 2, Sýkora, Blažek. Asistence: Štípek 2, Blažek, Šercl, Šíba.

Šesťáci se vezou na vítězné vlně

Šesťáci vyhráli už potřetí v řadě a znovu bez slitování. Tentokrát si jednoznačně poradili se silným Hradcem 9:3. "My jsme se připravovali na to, že na nás Hradec vlítne a bude to těžké utkání, nicméně kluci se na ně dobře připravili, přistoupili k tomu správným stylem a de facto celý zápas soupeře přehrávali," pochvaloval si kouč Martin Uldrich své svěřence.

Letcům opravdu nebylo co vytýkat, od začátku do konce na ledě dominoval jediný tým. "Výsledek odpovídá tomu, jak to utkání probíhalo. Moc jsme je do šancí nepouštěli, naopak my jich měli ještě několik," řekl Uldrich. "Hráčům bych jen pogratuloval a poděkoval, protože předvedli skutečně skvělý výkon a vyhráli jako mančaft."

6. třída: Hradec Králové - HC Letci 3:9 (0:2, 1:4, 2:3)
Branky hostů:
Broš 3, Strnad 2, Barratt 2, Ullrych, Čech. Asistence: Vojta 2, Strnad 2, Václavík, Smrt, Tůma, Straka, Broš.

Sedmáky dál trápí úbytek sil

Sedmička neuspěla ani na čtvrtý pokus. Po domácí remíze s Vlašimí Letňany vypily kalich hořkosti až do dna v Sedlčanech, odkud odjely s porážkou 1:10. "Soupeř byl od začátku jasně lepší, byl fyzicky na výši, přehrával nás jak silou, tak rychlostně, neměli jsme vůbec šanci," řekl trenér Martin Rousek.

Letňanští sedmáci hrají pravidelně v deseti lidech, proto náročné zápasy už bývají nad jejich síly. Tím spíš, když mají protihráči lepší fyzické parametry. "Každý jejich hráč byl vyšší než náš nejvyšší, takže jsme neměli moc šancí. Od druhé třetiny kluci odvedli maximum, ale v první části hráli bojácně a dostávali jsme hodně gólů z dorážek," popisoval Rousek nedostatky svého týmu.

7. třída: Sedlčany - HC Letci 10:1 (6:0, 2:1, 2:0)
Branka hostů:
Hlaváč. Asistence: Zrcek, Jansa.

Osmička porazila neporažené

Po osmi odehraných utkáních mají osmáci na kontě pět vítězství a tři porážky, což není špatná bilance. Body z Hradce Králové jsou o to cennější, že tým ze západu Čech dosud neztratil ani jeden. "Hradec byl do té doby první celek tabulky bez jediné ztráty květinky, tudíž nás čekal velmi těžký soupeř. Kluci však hráli disciplinovaně a zaslouženě tak vyhráli," radoval se z důležitého bodového zisku kouč Ladislav Kadaně.

V zápase rozhodlo několik momentů, které výrazně ovlivnily jeho další průběh. "Nejdůležitější byla první třetina, kdy jsme je přehrávali a dali dva góly. Další rozhodující chvílí bylo, když náš brankář chytil nájezd a my pak ve druhé dvacetiminutovce přidali další branku. Výsledek jsme si pak celkem v klidu pohlídali. Kluci odehráli kvalitní utkání," vyzdvihoval trenér výkon Letců.

8. třída: Hradec Králové - HC Letci 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)
Branky hostů:
Duchan, Vlček, Klikorka, Pinkas. Asistence: Pejchal, Klimo, Krutil.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka