Letci jsou v polovině základní části sedmí
pondělí 20. října 2014

A zase ta nedisciplnovanost. Juniorka podlehla Klášterci

Tři vítězství a šest porážek. To je dosavadní bilance letňanské juniorky po první polovině základní části. Po té druhé se první liga rozdělí na dvě nadstavby, a jestli Letci nechtějí bojovat o udržení, měli by zapracovat na disciplíně. Právě na tu znovu doplatili v pátečním utkání v Klášterci nad Ohří. "Mám osmnáctileté kluky přemlouvat, aby nefaulovali? Jsou už dospělí," říká zoufale Jiří Nikl.

Mrzí ho, že se jeho tým zatím pohybuje ve spodních patrech tabulky, protože má podle něj na víc. "Má, podstatně. Jenže v žádném zápase neodevzdává maximum," říká kritický kouč. "Kritický jsem, proto bych ani nechtěl nikoho za dosavadní výkony vyzvedávat."

Naopak se snaží najít další příčiny toho, proč má mužstvo tak zápornou bilanci. Vedle nedisciplinovanosti se to týká také gólmanského postu a především horší hře v obraně.

Zkušený trenér Nikl v tomto ohledu srovnává s loňskou sezonou, kdy se tým postupně rozjížděl a dotáhl to až k druhému místu. Právě na defenzivě tehdy stavěl. "Na druhou stranu je třeba říct, že nás je opravdu málo. I z toho ta vyloučení pramení."

Letci se jim nevyhnuli ani v Klášterci, kde prohráli 3:5. O porážce rozhodla poslední třetina. Během utkání dostali tři desetiminutové tresty, měli osm vyloučených. V častém oslabení se s tak úzkým kádrem těžko hraje.

"Bylo nás čtrnáct. Problém je ten, že v tom týmu všichni vědí, že budou příště znovu hrát. Kdybych měl k dispozici dvacet hráčů, nechám některé sedět, aby si to rozmysleli. Ale to bohužel nejde," zamýšlí se trenér. "Copak mám přemlouvat osmnáctileté kluky, aby přestali faulovat? Jsou snad dospělí na to, aby si to sami uvědomili. A dokud si to neuvědomí, jiné to nebude."

Letci jsou v tabulce sedmí z deseti. V neděli měli volno, v pátek zahajují druhou polovinu základní části v Mostě a v neděli přivítají "béčko" Karlových Varů.

Klášterec nad Ohří - HC Letci 5:3 (1:1, 1:1, 3:1)
Branky hostů:
Rulf, Bartoš, Homolka. Asistence: Poljanyčka 2, Štosek 2.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka