Mladší dorost má potíže s produktivitou
neděle 19. října 2014

Letce nezachránil ani povedený závěr. Doma padli o gól

Po skvělém úvodu sezony, kdy letňanský mladší dorost přejížděl jednoho soupeře za druhým, přišel útlum. Tentokrát Letci doma podlehli Žďáru nad Sázavou 2:3. Hráči předvádějí výsledkově nevyrovnané výkony a pomalu se propadají extraligovou tabulkou. Důkazem je pouze jediná výhra z posledních čtyř zápasů a slabé skóre 7:21. Podle slov trenérů týmu chybí větší obětavost kolem útočného brankoviště.

Do Letňan přijel Žďár nad Sázavou, který se mohl pyšnit skvělou bilancí z venkovních zápasů - ve čtyřech případech pouze jedinkrát prohrál. Svoji formu z ledů soupeřů chtěl potvrdit i v Ice Areně, což se mu nakonec po dramatickém závěru povedlo. "Zbytečná prohra pro nás, rozhodl především nedůraz před oběma brankami," smutně vysvětloval hlavní příčinu porážky asistent trenéra Martin Rousek.

Mladší dorost Letců prohrával po dvou třetinách už 0:3, přesto se svěřencům Tomáše Blažka povedlo ještě v závěru poslední dvacetiminutovky zatopit hostům pod kotlem.

"Skóre jsme stáhli při přesilovkách, kdy jsme hráli i power play 6 na 4 a 6 na 3. Ale určitě jsme v poslední třetině zlepšili práci před brankou soupeře, kluci do toho konečně začali chodit," popisoval Rousek, co se dělo v závěru.

Achillovu patu však vidí především ve hře před soupeřovým gólmanem. "Musíme zapracovat na důrazu před brankou, máme moc hodný mančaft. Měli jsme několik vyložených šancí, které jsme opět neproměnili," říká. "Bohužel nám chybí klasický útočník zakončovatel, u kterého bychom věděli, že dá každý zápas alespoň gól."

HC Letci - Žďár nad Sázavou 2:3 (0:1, 0:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 56. Kučera (Rousek, Sklenář), 60. Jelínek (Danov) - 13. Nečas (Kaut), 35. Caha (Donda), 38. Nečas (Kaut). Rozhodčí: Vízner - Zháňal, Juskanin. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:0. Diváci: 73. Střely na branku: 24:25.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka