Letci porazili PZ Kladno, pak podlehl Slavii
neděle 19. října 2014

Špatné začátky. Starší dorostenci doplácí na uspokojení

V pátek bodovali popáté v řadě, když porazili 3:2 PZ Kladno. V sobotu nevstřelili ani gól a jejich série na ledě pražské Slavie skončila. Řeč je o starším dorostu, který v říjnu chytil sebedůvěru a kromě předváděné hry se to začalo projevovat také na výsledcích. Přesto by měl zapracovat na jednom nedostatku - v zápasech většinou dohání gólovou ztrátu a stíhací jízda pak tým stojí o to více sil.

Týkalo se to i posledních dvou utkáních, jen s tím rozdílem, že proti kladenské "pézetce" se Letcům podařilo výsledek otočit. Zato se Slavií tentokrát tahali od začátku za kratší konec a na úspěch neměli šanci.

"Slavia je loňský finalista republiky, má výraznou kvalitu. Neměli jsme moc šancí se proti nim prosadit," přiznal sportovně trenér Milan Antoš. "Ale tohle pro nás nebyl stěžejní zápas. My jsme museli bodovat hlavně v tom o den dříve, protože Kladno je poslední."

Oba případy však měly stejný scénář. V pátek tým prohrával o dvě branky už v sedmé minutě, v sobotu dokonce v páté. Trenéři pokaždé střídali gólmany během první třetiny.

"Je to k zamyšlení,"
neskrývá Antoš. "Střídáme gólmany, ale není to jejich chyba, je to chyba týmu. Svou hru máme postavenou na hře obránců, kteří ovšem příliš chybují. Navíc jsem zaznamenal výrazné uspokojení po tom, co se nám povedlo minulý víkend."

V tom Letci zázračně otočili dvakrát v řadě tříbrankové manko a zápasy v závěru dotáhli do vítězného konce. Euforie byla obrovská.

"Jenže kluci si najednou myslí, že umějí víc, než já vidím. Jsou nažraní a teď čekají, co přijde. My ale nesmíme upouštět od taktiky, kterou jsme jim nařídili," dodává Antoš. I proto rychle prohrávali s PZ Kladno, které dosud nasbíralo jediný bod. "Nestřílíme, hrajeme si s pukem a je to znát. Ale zaplaťpánbůh, že i přes špatnou hru máme tyhle tři body."

O nich rozhodl především Jiří Průžek, který se v pátek dvakrát gólově prosadil. Jeho druhá trefa byla přitom klíčová a dokonala obrat z 0:2 na 3:2.

Poučí se tým v příštích dvou kolech? V pátek a v sobotu je čekají Rytíři Kladno a Karlovy Vary.

HC Letci - PZ Kladno 3:2 (2:2, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 7. Průžek, 8. Satran (Hůla), 38. Průžek (Chalupa) - 2. Jeřábek (Mrkvička), 7. Kučera (Mrkvička). Rozhodčí: Battěk - Krátký, Zmeškal. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. Diváci: 100. Střely na branku: 42:26. HC Letci: Nahodil (7. Hamalčík) - Hůla, Pařík, Brabec, Kubát, Kolenatý, Chvála, Babčuk, Šimon, Katriňák - Satran, Procházka, Chalupa, Urban, Průžek, Řepík, Horák, Mařík, Kučera. PZ Kladno: Melančin - Straka, Linhart, Kučera, Chládek, Němec, Slatinský, Libecajt - Toula, Lenárt, Molčík, Kučera, Lachman, Vach, Jizba, Jarý, Jeřábek, Novotný, Nekvinda, Mrkvička.

Slavia Praha - HC Letci 4:0 (3:0, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Heldák (Mušo), 5. Kolář (Mareček), 12. Šteiner (Matějka, Vildumetz), 24. Kohút (Heldák). Rozhodčí: Kostourek - D. Štětina, Špůr. Vyloučení: 5:4. Využití: 2:0. Diváci: 76. Střely na branku: 48:20. Slavia Praha: Štefka (Šorf) - Zderadička, Krásný, Hejda, Příkop, Duda, Šmíd, Valík - Patočka, Vildumetz, Šteiner, Heldák, Matějka, Kolář, Mušo, Mareček, Kohút, Kern. HC Letci: Hamalčík (12. Nahodil) - Hůla, Pařík, Brabec, Kubát, Kolenatý, Chvála, Babčuk, Šimon, Katriňák - Satran, Procházka, Chalupa, Urban, Průžek, Řepík, Horák, Mařík, Kučera

Čtěte také

Podcast hokej zblízka