Letce čeká bitva s rivalem z Hvězdy
pondělí 13. října 2014

Muži si zastříleli proti Bohemce. A už se chystají na derby

Doteď byli papírovými favority a sbírat vítězství byla jejich povinnost. V příštím kole Pražského přeboru ale bude všechno naprosto otevřené. Letňanští muži se totiž střetnou s hlavním rivalem z pražské Hvězdy, před níž nyní mají náskok dvou bodů. I proto, že si o uplynulém víkendu hravě poradili s pražskými Bohemians, které rozdrtili 15:2. Hlavní postavou domácích byl tentokrát kapitán Jan Mišner.

Letci očekávali těžší bitvu. "Protože doteď měli vyrovnané výsledky, na což náš trenér upozorňoval. Mysleli jsme si, že to bude těžší test, ale oni docela brzy odpadli," řekl Mišner.

Právě on byl nejvýraznější tváří utkání, v němž si připsal čtyři góly a tři asistence.

Příští víkend to ale žádná legrace nebude. Letňany a Hvězda jsou v této soutěži dva úhlavní nepřátelé s nejvyššími ambicemi a rivalita se naplno ukázala už v přípravě na sezonu. Tehdy byl zápas kvůli velkým emocím dokonce předčasně ukončen. Do té doby byl výsledek 8:8.

"Nic si neodpustíme. Je to tvrdé, ale neřekl bych, že je to zákeřné. Jen to jsou prostě dva týmy, které si stačí bruslařsky a mají cíl porazit toho druhého," tvrdí Mišner. "Hvězda je hodně nepříjemné mužstvo."

Jenže Letci na rozdíl od ní ještě neztratili ani bod. A především v předminulém víkendu v Lounech si ověřili morální sílu svého kádru. Tehdy prohrávali 0:3, ale zápas přetavili v těsné vítězství dvě vteřiny před koncem. "Jasně že nám takový zápas pomůže do dalších bojů. I s Hvězdou v přípravě jsme prohrávali 4:8 a nakonec to dotáhli. Víme, že nikdy není nic ztraceného."

Útočník Mišner si zatím pochvaluje herní projev týmu. "Hlavní rozdíl oproti loňsku je asi v tom, že to tentokrát s našimi ambicemi příliš nehrotíme. Chceme postoupit, ale hlavně si chceme užívat hokej a možná nejsme tak svázaní."

Před bitvou s Hvězdou si však uvědomuje, že odskočit soupeři na čtyři body by mohlo být pro Letce hodně důležité. "Pokud se nám to podaří, může se nám v dalších bojích dýchat líp. Ve hře je ale ještě hodně bodů a stát se může cokoliv."

HC Letci - Bohemians Praha 15:2 (5:0, 4:0, 6:2)
Branky a nahrávky: 1. Šramota (Valder), 3. Mišner (Valder), 5. Chvojka (Bílek), 15. Mišner (Valder), 19. Bílek, 21. Šramota (Zima, Mišner), 29. Chvojka (Bílek), 31. Valder (Mišner), 40. Zima (Mišner, Valder), 42. Kotyra (Chvojka, Bílek), 43. Mišner, 44. Mrázek (Horáček), 51. Mišner (Valder), 54. Bílek (Valder), 60. Kotyra (Bílek) - 49. Stuchlík (Bažant), 52. Hlaváček (Rákosník).

Čtěte také

Podcast hokej zblízka