Letci po skalpu Liberce drží kontakt s čelem
neděle 12. října 2014

Inspirace u starších? Mladší dorost zabral a už zase vítězí

V minulých dvou kolech utrpěli dva debakly, ale poslední zázračná vítězství staršího dorostu jako by je nakopla. Inspirace v pravý čas? Možná. Vždyť mladší dorostenci svým starším parťákům v sobotu fandili přímo v ochozech a na vlastní oči sledovali jejich neskutečný obrat. V neděli vyhráli i oni, když ve vyrovnaném duelu porazili 4:2 Liberec. A v extraligové skupině Střed si udrželi kontakt s čelem.

To utkání mohly vyhrát oba týmy, ale klíčové se ukázaly dvě minuty v prostřední třetině. Letci rychlými brejky dvakrát udeřili, jednou z herní situace, podruhé z trestného střílení, které rozhodl Lukáš Rousek. Domácí útočník si připsal gól a dvě asistence, jeho parťák Dominik Danov zase dvě branky a jednu gólovou přihrávku.

"Musím všechny kluky pochválit za bojovnost a přístup, se kterým na led šli," uznal trenér Tomáš Blažek. "Přesně s tímto přístupem je třeba hrát pořád, abychom v soutěži uspěli."

Přitom Letci nebyli v ideálním rozpoložení. Z posledních dvou utkání měli skóre 1:16 a ve čtvrtek ztratili vedení v tabulce. Bouřka v kabině ale neproběhla. "Jen jsme si vyříkali některé věci, kde kluci dělali chyby, a spíš jsme se je snažili uklidnit," líčil Blažek. "Svět se přece po dvou porážkách nezboří."

I on ocenil, že hráči jeho týmu viděli na vlastní oči sobotní zázrak staršího dorostu, který ještě deset minut před koncem prohrával o tři branky, ale podruhé ve dvou dnech toto manko smazal a utkání otočil. "Pro naše kluky to bylo fajn. Rozhodně si z toho mohou něco odnést."

"To, co v pátek a sobotu předvedl starší dorost, je neuvěřitelné. Když se to jednou povede, můžete si říct, že to byla náhoda, ale dvakrát v řadě už to náhoda rozhodně není," skládá Blažek kompliment svým kolegům. "Ukázalo to obrovskou morální sílu mužstva, které se prostě nechce vzdát a bojuje až do konce. Tahle věc je naprosto nevídaná a já jim moc gratuluju."

HC Letci - Liberec 4:2 (1:1, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 10. Fabiánek (Vojtela, Danov), 35. Danov (Rousek), 36. Rousek, 52. Danov - 20. Kunst (Turský, Krejsa), 48. Šír. Rozhodčí: Šťovíček - Doležal, Sitarčík. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:2. Diváci: 60. Střely na branku: 24:17.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka