neděle 23. října 2011

Rebel přeskočil starší dorost

V sobotu se utkali starší dorostenci v přímém souboji o 6. příčku ELSD ve skupině střed venku s Havlíčkovým Brodem. Po jednom z nejslabších výkonů sezóny skončilo utkání jasným vítězstvím domácího týmu 4:0. Havlíčkův Brod tak v tabulce přeskočil Letňany a má před nimi náskok dvou bodů.

V ne zcela ideální sestavě nastoupili Letci k velice důležitému utkání 14. kola ELSD proti Havlíčkovu Brodu, kterého také trápí marodka a zranění klíčových hráčů a tak do kádru zařadil 4 mladší dorostence. Zpočátku se týmy oťukávali jako by si nevěřili a bylo evidentní, že nikdo nechce udělat chybu. Po několika nevyužitých šancí na obou stranách se v 7. minutě vhazovala vpravo od Ederovi branky. Na buly se postavil hostující Uhlíř proti domácímu Kuchtovi. Druhý jmenovaný ihned po vhození puku obskočil Uhlíře, objel branku a krásně zasunul puk za Ederova záda (1-0).
Havlíčkobrodští povzbuzeni gólem zařadili vyšší rychlost, výborně bruslili a dohrávali osobní souboje. Letci se dostávali do šancí sporadicky a jejich zakončení bylo nepřesné nebo mu chyběla razance. Ve 14. minutě unikl nepozorné obraně hostů Kuchta, Eder ho ale přečetl a puk za svá záda nepustil. 
V 16. minutě navíc Letce oslabil Jenček a Havlíčkův Brod se usadil v útočném pásmu. Letci oslabení dobře bránili, bohužel současně s příchodem Jenčeka na led napřáhl na modré čáře Dundáček a propálil vše co mu stálo v cestě (2-0).
Ve 20. minutě se ještě v obrovské šanci řítila na domácí branku dvojice Arnošt - Kaplan, nicméně těžkou Arnoštovu přihrávku nedokázal Kaplan přesně směřovat do branky a tak 1. třetina skončila vítězstvím domácích 2-0.

Rebel měl výborný vstup do druhé třetiny, když se hned po úvodní buly nastěhoval před Ederovu branku. Letci navíc opět faulovali. Tentokrát ale oslabení ubránili, nicméně rozjetý Rebel kontroloval hru až do 26. minuty, kdy se na druhé straně dostal ke střele Litera, pozorný Dolejš byl ale na místě. Ve 28. minutě dostali výhodu přesilové hry i hosté, žádnou větší šanci si ale vytvořit nedokázali.
Po návratu havlíčkobrodského hráče na led se střídali šance na obou stranách, nicméně oba brankaři byli pozorní a drželi své týmy ve hře. Na konci druhé třetiny měli Letci opět výhodu přesilové hry, ale ani tentokrát nedokázali dostat puk za Dolejšova záda a na skóre se tak během druhé třetiny nic neměnilo.

Raketový nástup předvedl Rebel ve třetí třetině, když už ve 41. minutě neuhlídal Kraus domácího Hlídka, který dorazil odražený puk za Ederova záda (3-0)
Obě družstva jako by přidala na aktivitě a v 45. minutě dostali Letci 3 přesilovou hru v tomto utkání. Dnes se jim zatím v přesilových hrách vůbec nedařilo a nebylo tomu bohužel jinak ani v tomto případě. Veškeré šance zlikvidoval dnes výborný Dolejš. 
Naopak Rebel dnes proměňoval v přesilových hrách snad vše co mohl a tak v 53. minutě, při vyloučení hostujícího Mináře, se v početní výhodě prosadil domácí Dvořák (4-0)
Rebel dál výborně bruslil a byl důrazný v osobních soubojích. Letci zahrozili až v poslední minutě, kdy se před branku probojoval Nebeský, blafák do backhandu ale neproměnil.

Havlíčkův Brod tak získal 3 body za jasné vítězství 4-0 a dostal se na 6. místo v tabulce ELSD skupiny S.

Další kolo se hraje již v pondělí 24.10., Letci odjíždí na led Hradce Králové, kde se pokusí prolomit černou, třízápasovou sérii.

VÝSLEDKY 14. KOLA ELSD - S

TABULKA ELSD PO 14. KOLE

Čtěte také

Podcast hokej zblízka