Trenér Nikl: Nervujeme se, hráčům je to jedno
úterý 30. září 2014

Juniorka zabrala, pak ale ztratila výhru kvůli vyloučením

Po nepovedeném vstupu do sezony se jim podařilo v domácím prostředí rozdrtit Kobru vysoko 8:3 a následně uhrát bod v Ústí nad Labem, kde prohráli až po penaltách 2:3. Trenér letňanské juniorky Jiří Nikl přesto není spokojený a opakuje svá kritická slova z minulého týdne. "Zápasy si prohráváme sami, protože máme moc vyloučených hráčů. Je to pořád dokola," říká skoro rezignovaně.

Juniorka Letců ve třetím kole zvládla duel proti Kobře s bravurou, vždyť už si v první třetině vypracovala dostatečný náskok 4:1, který ve druhé části zvýraznila dalšími čtyřmi góly. "Kluci začali perfektně, s tím jsem byl spokojený, ale v poslední části to bylo horší," neskrývá Nikl.

S vysokým vedením přišla pochopitelná ztráta koncentrace a hráči ubrali na bojovnosti. To se projevilo na výsledku, Kobra třetí třetinu vyhrála 2:0 a trochu zmírnila debakl. "Bohužel jsme se zase nechali vylučovat, oba góly jsme inkasovali v oslabení," štve Nikla.

Jeho slova nejsou jen zbytečným mudrováním, to doložil hned následující duel v Ústí nad Labem, kde Letci po dvou třetinách vedli 2:0 a měli solidně nakročeno ke druhému vítězství. Jenže hádejte, co se stalo? Přišla série vyloučení a juniorka dvakrát inkasovala v oslabení, takže se šlo na penalty, v nichž měli větší štěstí Severočeši.

"Mně připadá, že když vedeme, tak si hráči myslí, že se nemůže nic stát. Přitom jsem před třetí třetinou v kabině zdůrazňoval, že musíme být disciplinovaní a abychom se nenechali vylučovat. Ale hráčům je to jedno. My se nervujeme, ale oni si jdou zahrát hokej... To je špatný přístup."

HC Letci - Kobra 8:3 (4:1, 4:0, 0:2)
Branky domácích:
Homolka 3, Bartoš, Neuman, Rulf, Zeliska, Špičan. Asistence: Bartoš 2, Špičan 2, Neuman 2, Uhlíř, Minář, Pavičevič, Kučera.

Ústí nad Labem - HC Letci 3:2sn (0:1, 0:1, 2:0)
Branky hostů:
Rulf, Minař. Asistence: Bartoš, Hladík, Rulf.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka