Mezi nejmladšími byli úspěšní jen nejstarší
úterý 30. září 2014

Nešťastný víkend žáků: až na osmičku všichni prohráli

Žákům se o víkendu příliš nedařilo. Letňanští sedmáci poprvé prohráli kvůli špatnému výkonu v první třetině. Pětka i šestka přišly o body se svými soupeři rozdílem třídy. Páťáci bojovali proti vyspělejším hráčům, šesťákům naopak scházela větší vůle. Nejúspěšnějším žákovským týmem se tento víkend paradoxně stala osmička, která po dvou prohrách zvítězila nad těžkým Libercem.

Snaha páťáků nestačila na vyspělejší

Pátá třída se uvedla úspěšným vstupem do sezony, nicméně z posledních tří zápasů dvakrát prohrála. Svěřenci trenéra Jana Zlatohlávka tentokrát padli na ledě Podblanicka 4:1. "Jejich hráči byli skoro všichni ročník 2003, což se projevilo na hře. Byli větší, silnější a jejich hra působila vyspěle oproti našim klukům," zdůvodňuje Zlatohlávek příčiny prohry.

Svému týmu přesto nemůže upřít bojovnost a snahu, se kterou nedali soupeři nic zadarmo. "Kluci předvedli solidní výkon, makali celý zápas a docela dlouho drželi nadějný výsledek. V některých situacích jsme měli i trochu smůly, Podblanicko naopak štěstí, ale tak to chodí," zakončuje.

5. třída: Podblanicko - HC Letci 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
Branka hostů:
Uher.

Šestce chyběla větší dravost

Po dvou vítězstvích šesťáci ztratili body s Libercem, který díky větší vůli vyhrál na letňanském ledě 6:3. "První třetinu jsme odehráli celkem slušně, chyběl nám však tlak do brány a větší dravost, což nakonec rozhodlo," říká trenér Martin Uldrich.

Letci sice drželi po úvodní dvacetiminutovce nerozhodný výsledek, zbylé další třetiny však prohráli se stále vyšším gólovým rozdílem. "Dostali jsme hloupý gól ve třetí třetině, který padl hned po vhazování, ačkoliv na to kluci byli upozorňováni. Poté už náš výkon za moc nestál, soupeř nás sice výrazně nepřehrával, ale šel si za tím víc," zakončuje.

6. třída: HC Letci - Liberec 3:6 (0:0, 1:2, 2:4)
Branky domácích:
Tůma, Václavík, Vlasák. Asistence: Pinkas, Václavík, Bucek.

Sedmička poprvé v sezoně prohrála

Sedmáci nezvládli první polovinu zápasu, a i když se v té druhé zlepšili, prohru s Podblanickem 3:4 už odvrátit nedokázali. "Prohráli jsme si to v první půlce zápasu, kdy jsme nebruslili. Každý jezdil, kde ho napadlo, místo aby zastavovali, jezdili si obloučky," hodnotí trenér Martin Rousek.
 
Porážka mrzí o to víc, že byla premiérovou v sezoně. "Od půlky zápasu jsme se sice zlepšili, ale nevyužili jsme spoustu šancí," říká Rousek. Sám ví, že výhry nepřijdou samy od sebe. "Je to pro nás poučení pro příště, že musíme hrát hokej od první minuty."
 
7. třída: Podblanicko - HC Letci 4:3 (3:1, 0:1, 1:1)
Branky hostů:
Souček, Zrcek, Adamec. Asistence: Jansa, Adamec.

Osmička porazila těžkého soupeře

Přestože minulý týden osmička jako jediná neuspěla, spravila si chuť tentokrát. Ve vyrovnaném zápase nakonec Letci porazili Liberec 3:1. "Zdolali jsme velmi dobrého soupeře, takže vítězství si ceníme. Byla to vydřená výhra," prozrazuje kouč Ladislav Kadaně.

Že to byl tuhý boj, nasvědčuje i počet vyloučených na obou stranách. "V zápase to bylo především o bojovnosti, bylo hodně vyloučení. My jsme však podali kvalitní týmový výkon. Jedince vyzdvihovat nechci, ale děkuju celému týmu," řekl trenér. Hráči měli z vítězství obrovskou radost. Po zaznění sirény odhodili hokejky a vrhli se na brankáře. "Poprvé v této sezoně jsme porazili těžkého soupeře," dodává.
 
8. třída: HC Letci - Liberec 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Branky domácích:
Rudolf, Vlček, Klikorka. Asistence: Tzovairis, Riley, Duchan.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka