Starší dorost podlehl Slavii a Kladnu
neděle 28. září 2014

Další ztráta. Ale jdeme správným směrem, burcuje Antoš

Osm utkání, z toho dvě výhry a celkem sedm získaných bodů. Starší dorostenci Letňan se o víkendu přehoupli do druhé čtvrtiny základní části z předposledního místa. Zatímco v pátek podlehli s pocitem křivdy Slavii až v prodloužení, v sobotu doma prohráli 1:3 s Kladnem. "Ale vím, že jdeme správným směrem, protože na klukách je vidět, jak moc chtějí bojovat," motivuje mužstvo trenér Milan Antoš.

Jeho slova dokonale potvrzovala třeba poslední třetina sobotní bitvy. Letci po druhé přestávce ztráceli o dva góly, ale nevzdávali se a skvělým pohybem vytvářeli na soupeře tlak. Jenže chybělo jediné: koncovka, která tým zlobí několik zápasů. Jedna trefa byla málo. Kladno výhru potvrdilo při domácí power-play.

Pro Leňany i když bylo jasné, že už na body nedosáhnou, stejně hrály do poslední vteřiny. "A to je jedna z věcí, které mě těší," tvrdí Antoš. "Snažíme se jít cestou, kterou jsme si s Honzou Zlatohlávkem nastavili, a je to dobře zvolená cesta. Věřím, že se nám to začne vracet v průběhu listopadu," nepropadá panice.

Letcům v tabulce patří sedmá příčka, na poslední PZ Kladno mají náskok šesti bodů. Na nejbližší soupeře před sebou naopak čtyři ztrácejí. Jenže důležitá je ještě jedna věc: ani v jednom utkání Letňanští herně nepropadli.

Vlastně to všechno byly hodně vyrovnané bitvy, po nichž mohlo být na kontě místo sedmi bodů devět - anebo třeba naopak pět. Extraligová skupina Západ je dost vyrovnaná, kolikrát rozhoduje štěstí. A poslední zápasy s týmy z první trojky to jen deklarovaly.

Vždyť i s favoritem ze Slavie drželi Letci dech a dokonce proti lídrovi sahali po senzačních třech bodech. Pak ale přišla křivda od rozhodčích. Ti po sporném zákroku poslali hosty do oslabení a sešívaní v poslední minutě srovnali stav na 3:3. Po dalším vyloučení Letci inkasovali podruhé - tentokrát už v prodloužení za situace, kdy jejich brankáři bylo bráněno v zákroku. 3:4.

"Za oba výkony však musím kluky pochválit," tvrdí přesto Antoš. "Kolikrát mi jich je až líto, když to na body nestačí, protože se opravdu snaží. Ale já mám radost z toho, že vidím, jak se někteří neuvěřitelné zlepšují," hledá kouč pozitiva.

Což je nejdůležitější. "Protože dáváme ostatním vědět, že si ze zápasů s námi nebudou brát body jen tak pro nic za nic," dodává Antoš. "Na konci sezony si všichni chceme podat ruce s tím, že jsme udělali maximum. A zatím to tak vypadá."

HC Letci - Slavia Praha 3:4p (1:1, 2:1, 0:1 - 0:1)
Branky a asistence:
19. Mušo (Mareček), 30. Šteiner (Šmerha, Zderadička), 60. Šmerha (Vildumetz), 64. Šmerda (Vilhumetz) - 11. Urban (Kučera, Řepík), 27. Babčuk (Chalupa), 40. Horák (Burda, Mařík). Rozhodčí: Pavlovič – Štofa, Ovsík. Vyloučení: 10:5. Využití: 0:2. Diváci: 69. Střely na branku: 21:46.

HC Letci - Kladno 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
Branky a asistence: 51. Burda (Horák) - 15. Hrabík (Kubík, Řepka), 32. Hrabík (Smrž, Malý), 60. Janeček (Kiml). Rozhodčí: Fraňo – Beránek, Marek. Vyloučení: 1:4. Využití: 0:0. Diváci: 97. Střely na branku: 33:27.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka