Mladší dorost zase zvítězil a dál vede
pondělí 22. září 2014

Takové výsledky jsme nečekali, přiznává trenér Rousek

Mladší dorost Letců potvrzuje, že je v letošní sezoně silný. Pod vedením nové trenérské dvojice Tomáš Blažek, Martin Rousek zvítězil ve čtvrtém z pěti zápasů (tentokrát porazil po prodloužení Kometu Brno 4:3) a vládne tabulce ELIOD extraligy skupiny S. "Zatím jsme spokojení s předváděnou hrou i výsledky. Je to nad očekávání," přiznává Rousek.

Letci přitom do sezony vstupovali tak trochu s obavami, jak se vyrovnají s odchody některých hráčů. "Naposledy jsme přišli během září o dalšího útočníka. Nechci to zakřiknout, ale zatím se nám opravdu daří," říká asistent hlavního trenéra.

Toho těší pohled na tabulku o to víc, že skupina, ve které Letňany hrají, je extrémně vyrovnaná. "De facto každý může s každým prohrát i vyhrát. To jsou výsledky o gól, maximálně o dva, zatímco v ostatních skupinách týmy vítězí o pět a víc gólů."

Mladší dorostenci sází na enormní nasazení, poctivý přístup a bojovnost. Díky tomu se dostavují výsledky. Nebýt těchto atributů, těžko by tým zvládl utkání s Kometou, ve kterém neustále dotahoval náskok soupeře.

Klíčový moment? Bylo jím za stavu 1:2 ubráněné oslabení, ve kterém Letňany hrály minutu a čtyřicet vteřin ve třech. Kdyby v něm inkasovaly, prohrávaly by o dva góly a už by asi těžko výsledek otáčely. Místo toho však vzápětí vyrovnaly z trestného střílení.

"Utkání bylo vyrovnané a mělo výbornou úroveň. Hrál se otevřený hokej a na obou stranách bylo ještě dalších pět nevyužitých šancí. Remíza byla spravedlivá a v prodloužení jsme měli štěstí. Myslím, že jsme odvedli skvělý výkon s nasazením ve všech směrech. Utkání se mi moc líbilo," pochvaluje si Rousek, jehož svěřence čeká příště utkání v Jihlavě.

HC Letci - Kometa 4:3p (0:1, 2:1, 1:1)
Branky a nahrávky:
31. Bouřil (Vojtela), 40. Kučera (TS), 44. Lytvynov (Rousek), 62. Rousek (Danov, Gebell) - 20. Süss (Klenec), 37. Süss (Zábranský), 42. Gajarský (Čajkovič). Rozhodčí: Jan Hodač - Ondřej Doležal, David Klouček. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. Diváci: 63. Střely na branku: 31:31.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka