Reprezentační bek zkusí poprvé cizí angažmá
pondělí 21. července 2014

Starosta odchází z Letňan. Chce obhájit titul s Libercem

Další Letec roztahuje křídla a vylétá z letňanského hnízda. Stále ještě patnáctiletý bek Martin Starosta opouští klub bratří Kučerů, aby zamířil na sever Čech do celku úřadujících šampiónů – staršího dorostu libereckých Bílých Tygrů. "Byla to pro mě první volba - já se v Liberci narodil, mám tu příbuzné a je to ambiciózní klub," svěřil se urostlý obránce poté, co oba kluby potvrdily jeho přestup.

Loni táhl nejen defenzivu, ale mnohdy také ofenzivu staršího dorostu v Letňanech. V patnácti letech byl jedním z nejmladších hráčů na soupisce celku, který na poslední chvíli zázračně zachránil extraligovou příslušnost.

V 41 zápasech stihl slušnou porci 17 bodů (4+13). Už po konci ročníku bylo jasné, že v Letňanech vytáhlý obránce nezůstane. Kouč Milan Antoš s ním už ani nepočítal v plánech pro přípravu na další sezonu.

A udělal dobře. O tomto víkendu se totiž dotáhl jeho přestup směr Liberec. "Jsem s tím hodně spokojený, jsou to úřadující šampioni, takže určitě hodně kvalitní tým. Věřím, že na loňské výsledky letos navážeme," řekl pro klubový web Letců Starosta.

"Byla to těžká volba, zájem měly i další kluby, třeba Chomutov nebo Pardubice, ale Liberec byla ta nejsprávnější varianta. Klub znám, znám se dobře i s kluky, protože mám v Liberci rodinu, takže tam trávím prázdniny a chodím s libereckými hráči trénovat," pronesl talentovaný bek.

"Na Letňany určitě nezapomenu. Daly mi toho hodně, naučil jsem se v klubu vše, co umím. Mohu jim jen poděkovat za všechno, co pro mě udělaly, a věřím, že se klubu bude dařit i dál. Já ale chci hrát extraligu a ta je zde bohužel jen do staršího dorostu, proto jsem chtěl změnu,"
vysvětlil důvody svého odchodu ze severu Prahy Starosta.

Ten ve svém poděkování zmínil především dva muže - majitele Františka Kučeru a trenérskou legendu Zdeňka Zavadila: "Pan Kučera je můj velký vzor, dlouho mě navíc trénoval a věnoval se mi. A to samé platí pro pana Zavadila. Díky nim jsem tam, kde jsem."

Stejně jako další odchovanci Letňan se ale bude do Ice Areny rád vracet. "Pokud to bude možné, tak určitě. I teď jsem trénoval se skupinou kolem pana Zavadila, opět jsem skvěle připravený na sezonu a nyní především na reprezentační srazy. Nebudu proti, když to půjde," dodal Starosta na závěr.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka