sobota 15. října 2011

Starší dorostenci nedokázali Mountfieldu vstřelit gól

K polednímu utkání odjeli starší dorostenci v sobotu ráno do Českých Budějovic. Domácí tým - aktuálně druhý ve skupině střed - byl lehce favorizován, nicméně poslední výsledky Letců slibovali zajímavé utkání, které mohlo přinést nemalé překvapení. Letci bohužel nedokázali proměňovat ani jasné šance v góly a tak nakonec zůstali 3 body v Budějovicích, které zvítězili 2:0.

Budějovice vstoupili do utkání velice aktivně a od začátku výborně bruslili a kontrolovali hru. Počáteční tlak dokázali Letci přestát i díky skvěle chytajícímu Švihálkovi, který si od začátku připisoval úspěšné zásahy a spoluhráči ho až příliš ochotně nechávali vyniknout. Letňanští hráči se dostali do hry až v polovině první třetiny, kdy zaměstnal domácího Gábu v brance Karabáček, další větší šanci jim ale budějovická obrana nedovolila. V zápase zatím lepší Mountfield korunoval svoji snahu v 18. minutě, kdy se po pěkné kombinaci prosadil Krch (1-0).

V druhé třetině Letňany zlepšili bruslení i kombinační hru. Začali se tlačit před domácího brankaře a k vidění byli, na rozdíl od první třetiny, šance na obou stranách. Oba týmy bohužel většinou skončili na brankařích nebo nepřesné koncovce a tak diváci ve druhé třetině branku neviděli, nicméně byl k vidění bruslivý svižný hokej "nahoru dolu".
Na začátku třetí třetiny měli hosté příležitost 2 minutové přesilové hry 5-3. Domácí Mountfield uzamkli v pásmu a vypracovali dvě obrovské příležitosti. V první střílel z levé strany Šír do zcela odkryté Gábovi branky, nicméně puk mu ideálně nesedl a tak střela neměla dostatečnou razanci a domácí brankař stačil pohotovým slidem zasáhnout.
O pár vteřin později po Karabáčkově přihrávce přes brankoviště střílel z brankové čáry do zcela odkryté domácí branky Arnošt, puk ale poslal za branku. Neproměněná přesilová hra 5-3 se tak dala označit jako zlomový moment utkání, protože okamžitě po návratu vyloučených budějovických hráčů ujížděli domácí 2 sami na Švihálka, to ale ještě stačili na poslední chvíli hosté zasáhnout. Pak ale přišel zbytečný faul Nebeského, který už domácí dokázali potrestat. Po krásné kombinaci do prázdné branky zakončoval v 47. minutě po nahrávkách Roba a Prokeše Pašek (2-0).
Nedisciplinovaná hra Letňanských pokračovala, když šel na trestnou lavici nejdříve Kraus a následně Šír, a tak hosté ani neměli šanci pokusit se o kontaktní gól, protože hráli ve čtyřech. 
Rozjeté Budějovice už do konce utkání kontrolovali hru a jen díky Švihálkovi nepřidali v 57. minutě třetí gól.

Letňanským jako by se vrátila na hokejky smůla z úvodu sezóny, kdy nedokázali proměňovat šance v góly. Dnes se i přes snahu a nasazení v 2. a 3. třetině útočníci nedokázali prosadit a tak si Budějovice zaslouženě nechali tři body za vítězství 2-0.

VÝSLEDKY 12. KOLO

TABULKA PO 12. KOLE

 



Čtěte také

Podcast hokej zblízka