Týmy čekají tréninky mimo led i na něm
pondělí 05. května 2014

Letci rozjeli suchou přípravu. Má je bavit, tvrdí šéftrenér

Na konci března zakončili soutěžní sezonu a 5. května začali přípravu na tu novou. Mládežnické výběry Letců se už tento týden budou znovu pravidelně prohánět po ledě. Co mladé hokejisty čeká? Kombinovaná příprava na kluzišti i vytrvalostní a silové tréninky na suchu. Své nové svěřence kromě jiného poprvé poznala i trenérská posila z Pardubic - Tomáš Blažek, nový kouč u mladšího dorostu.

"U nás je to hodně specifické díky tomu, že máme celoročně k dispozici led. Proto budeme střídat přípravu na ledě a na suchu. Většina týmů stráví dva dny tak a dva dny tak," řekl šétrenér letňanských Letců Jiří Vrba, zatímco se mu za zády proháněli zrovna hráči mladšího dorostu.

"Kluci budou mít pět tréninků týdně. Tři budou zaměřeny na vytrvalost, dva na herní prvky, na ledě budou v pondělí a ve středu. Tato fáze bude třítýdenní, od konce června se zaměříme na rychlost," doplnil Milan Antoš, "skoro" nový kouč staršího dorostu.

Nové realizační týmy mají téměř všechny mládežnické kategorie.

Antoš však musí zpočátku své svěřence kontrolovat skrze svého asistenta na dálku. Od pátku totiž bude působit v běloruském Minsku coby expert České televize na seniorském světovém šampionátu.

Některé třídy do přípravy zapojí i plavecký bazén, jako například dosavadní pětka, tedy budoucí šestka. "Jsme zvědaví hlavně na suchou přípravu, právě tam se ukazuje to, jak se komu chce makat a dělat i to, co ho zrovna nemusí tolik bavit," prohlásil trenér Martin Uldrich.

"Ovšem i suchá příprava musí kluky bavit. Není to jen dril, snažíme se zdokonalovat jejich zručnost, všestrannost, to, co dnešním dětem a mládeži nejvíce chybí. Takže to bude hlavně o různých hrách s míčem, aby se vyblbli, soutěžili, zároveň ale i získali smysl pro týmovost a kombinaci," nastínil následující týdny Vrba.

A dodal: "Je skvělé, že tu kluci mají k dispozici celoročně led. Důvod je jasný - nejsou bez něj tak dlouho, neztratí tu zručnost, cit, sice na něm nejsou tak často jako během sezony, ale kontakt tam je. Navíc se v tomto období budou trenéři zaměřovat právě na individuální schopnosti, herní dovednosti. Prostě na to, co bez ledu jde těžko."

Čtěte také

Podcast hokej zblízka