pátek 07. října 2011

Starší dorost potrápil Liberec, nakonec urval pouze bod

Ve čtvrtek odpoledne zavítali starší dorostenci Letňan do liberecké Tipsport Areny k 9. utkání ELSD. Velice dobře rozehrané utkání se rozhodlo až v nájezdech, když nakonec 2 body zůstali v Liberci.

K odpolednímu utkání 9. kola ELSD nastoupili starší dorostenci v okleštěné sestavě, nicméně s o to větším nasazením a bojovností. V prvních 5-ti minutách kontrolovali domácí hru, Letci se ale přizpůsobili tempu soupeře a více ze hry měli nakonec oni. Do první větší šance utkání se dostal ml. dorostenec D. Čapek, který nastoupil k prvnímu utkání za starší dorost Letňan, nicméně domácího brankaře nepřekonal.
Tlak hostů pokračoval a 15. minutě po střele Brejchy z pravého kruhu neudržel Hosnedl puk v lapačce a pohotový Arnošt dorazil puk za jeho záda (0-1). Letci stačili ještě do konce 1. třetiny přidat 2. gól, když se po dlouhé době dokázali prosadit z přesilové hry díky střele M. Hese od modré čáry (0-2).

Ve druhé třetině liberečtí vystřídali brankaře a hned v první minutě musel zasahovat Švihálek proti Langhammerovi. Následně se řítil Kaplan zcela sám na střídajícího Sobotku, ten ho ale v backhandovém blafáku dokázal vybruslit. Další branka padla až v 27.minutě, když se dokázal prosadit domácí Zacha a snížil na rozdíl jedné branky (1-2).
Ve 34. minutě uzamkli Letci Liberec v obranném pásmu a po několika přihrávkách zvýšil opět na rozdíl dvou branek Kaplan (1-3). Následně Švihálek vychytal Zachu a na druhé straně se nedokázal prosadit letňanský Arnošt v backhandovém blafáku. 
Největší šanci 2. třetiny ale spálili domácí, když Zacha nedokázal dopravit puk poskakující na brankové čáře do brány a pohotový Švihálek ho ukryl ve své lapačce.

Do třetí třetiny tak Letci nastoupili s dvougólovým vedením a až do desáté minuty perfektně bránili. Pak si ale Švihálek vybral slabší chvilku, když neudržel střelu Beloviče a srazil si ji do branky (2-3). Letci ale dál důsledně pokrývali hráče Liberce a nepustili je k sobě do pásma, naopak se sami dostávali do střeleckých příležitostí. V 59. minutě bohužel nedokázali Letci pokrýt protiútok Liberce a po přihrávce z pozabranky dokázal srovnat na 3-3 Pyrochta.
Letňanští si ještě v závěru vytvořili tlak, puk ale do branky dostat nedokázali.

V následném prodloužení se do větší šance dostal Brejcha, posunout Letce k vítězství ale nedokázal a tak se rozhodovalo v samostatných nájezdech. Po první sérii bylo skóre 1:1 a tak se pokračovalo po jednom na každé straně. Po 2 dalších nájezdech, nakonec přihrál dva body na stranu Liberce opět F. Pyrochta (4-3).

Letci tak přijeli z Liberce s důležitým 1 bodem, nicméně vzhledem k průběhu utkání a předvedené hře je to pro ně spíše zklamání.

V sobotu hostí ICE ARENA Letňany starší dorostence z Pardubic (15:30), aktuálně 3. tým tabulky.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka