Letci usilují o účast v extraligovém play off
čtvrtek 27. února 2014

Komplikace. Mladší dorost nezvládl důležitý boj v Kladně

Není to tak dlouho, co si mladší dorostenci Letňan vytvořili v extralize slibný náskok a s bodovým odstupem v tabulce kontrolovali čtvrtou pozici. Zůstávaji na ni pořád. Ale ten náskok už nemají. Ve čtvrtek totiž nevzládli přímý souboj s hlavním konkurentem a z Kladna si přivezli porážku 2:5. Tohle jsou nepříjemné komplikace. Už je víc než jasné, že pro Letce bude konec základní části dramatický.

Na kladenském ledě se mohli přiblížit premiérové účasti v extraligovém play off. Místo toho teď budou muset pořádně zabrat, protože se jejich rival na ně bodově dotáhl. Letňany i Kladno mají nyní 51 bodů, pro Letce hraje lepší skóre a jeden zápas k dobru.

Jenže teď už nebude snadné žádné utkání.

"Vytratila se nám lehkost, která nás provázela v období, kdy jsme měli dlouhou šňůru vítězství,"
tvrdí trenér Lukáš Lomický. "Už se zase na góly hrozně moc nadřeme. Není to takové jako předtím."

Jeho týmu v Kladně utekl začátek a po 12 minutách Letci prohrávali už 0:3. Domácím se sice přiblížili na rozdíl jednoho gólu, Kladno si ale pojistilo vítězství v závěrečné části. "Prohráli jsme si to už v první třetině. Nebylo to zkrátka ono," přiznal Lomický.

Mužstvo nedávno zlobila střevní viróza a na trénincích se většinou nescházelo pohromadě. Navíc Václav Burda s Michalem Paříkem teď pomáhají starším dorostencům v boji o udržení extraligy. A jejich absence je na týmu velmi znát.

"Je," přikyvuje Lomický. "Ale starší dorost má v tomhle případě přednost a my se s tím musíme vypořádat. Vím, že to bude hodně těžké, ale věřím, že se dáme dohromady."

Stejně důležitých už bude všech šest zbývajících zápasů. V neděli mladší dorostenci přivítají Litvínov, hned o den později je čeká dohrávka na ledě druhého Chomutova. Postupně je čeká ještě Písek, s nímž na začátku února prohráli, třetí Plzeň, vedoucí Sparta a kladenské PZ.

Kladenského konkurenta čeká o malinko jednodušší los, všechny zápasy se sparťany má však už za sebou. "Přesto to pořád ještě máme ve svých rukách," připomíná Lomický.

Snad tahle porážka nebude nakonec klíčová...

HC Kladno - HC Letci 5:2 (3:1, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 2. Čečetka (Kalaj), 5. Sagan (Malý), 12. Kubík (Kalaj, Čečetka), 50. Kolowrat (Hrabík), 60. Malý - 15. Mařík (Kučera), 24. Vojtela (Danov, Kučera). Rozhodčí: Frühauf - Řešátko, Holý. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 83. Střely na branku: 31:34.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka