Nejdřív skalp Popovic, pak prohra v Táboře
pondělí 24. února 2014

Junioři herně nezazářili, přesto vydřeli jedno vítězství

S jedním si udrželi vzájemnou neporazitelnost, na druhého naopak znovu nenašli recept. Dva odlišné, a přitom i docela podobné zápasy zažili na hřištích soupeřů hráči letňanské juniorky. Zatímco v pátek dotáhli přestřelku ve Velkých Popovicích do vítězného konce, v neděli zažili debakl v Táboře. Tři góly během minulého víkendu zaznamenal útočník Martin Kotyra, ale týmu to nebylo nic platné.

Proti Velkým Popovicím konečně pomohla Letcům k výhře 6:5 vysoká efektivita. "Prostě jsme je přestříleli. Nebyl to z naší strany příliš vydařený zápas, ale poprvé v nadstavbové části se nám povedlo dát tolik gólů a nějak to uhrát," přiznal trenér Milan Antoš.

Jeho tým vítězství zlomil na svou stranu až v poslední části hry. A to i přesto, že domácí soupeř dokázal využít tři přesilovky a další dvě branky vstřelil v oslabení. "A to jeli ještě dvakrát sami na branku. Hráli jsme, jako by se nám nemohlo nic stát. Hodně jsme chybovali," dodal kouč, jehož mrzelo také hodně faulů.

V táboře si Letňanští mohli spravit dojem z předvedené hry, místo toho jen potvrdili, že na Tábor zkrátka příliš neumí. Prohráli s ním všechny tři vzájemné duely a tenhle byl ze všech nejkrutější.

"Předčili nás ve všem. Utkání jsme nezvládli, udělali jsme brutální chyby v obraně, a to se nám vymstilo," viděl příčiny porážky Antoš. "Hráli jsme stejně špatně jako v pátek, jenže rozdíl byl v tom, že tenhle soupeř byl o dost lepší. Tábor věděl, co má na nás hrát. Má šikovné kluky."

Juniorští Letci se stále drží v popředí nadstavbové části, ale dotáhnout se v tabulce na vedoucí PZ Kladno už budou mít velmi těžké. Do konce sezony jim zbývá šest posledních zápasů. A bodový rozdíl mezi oběma týmy se nijak neztenčuje.

Velké Popovice - HC Letci 5:6 (2:1, 2:3, 1:2)
Branky hostů: Kotyra 2, Bartoš 2, Klindera, Nádvorník.

Tábor - HC Letci 8:3 (2:0, 2:1, 4:2)

Branky hostů: Klindera, Kotyra, Major.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka