Letňany nevyužily šanci atakovat lídra
neděle 16. února 2014

Neoblíbené PZ Kladno. Junioři s ním prohráli i popáté

Mohli se jim přiblížit na dohled, místo toho jejich ztráta na tabulkového lídra narostla. Letňanští junioři na svém ledě přivítali PZ Kladno, kterému v nedělním utkání podlehli 1:4. V nadstavbové části první ligy sice stále atakují nejvyšší pozice, jenže na tohoto soupeře se jim dlouhodobě nedaří. Dosud s ním v letošní sezoně prohráli všech pět vzájemných duelů, v nichž vydřeli pouhý jeden bod.

Vše při starém zůstalo i po nedělní bitvě, v níž za domácí barvy skóroval jen útočník Martin Kotyra. Letci prohrál všechny tři třetiny. "Ale byl to vyrovnaný zápas, ve kterém bylo Kladno jen o trošičku lepší než my, což nakonec bylo klíčové," řekl trenér Milan Antoš.

Jeho tým doplatil na to, s čím má problémy téměř celou sezonu - s koncovkou. "Dlouhodobě se s ní trápíme, nedáváme góly a to se projevilo i v tomhle zápase, protože byl remízový," posteskl si letňanský kouč. "Když potřebujeme dát tři, čtyři branky proti kvalitnímu mužstvu, nejsme toho schopni. Místo toho jsme se dopustili dvou hrubých chyb, proto jsme prohráli tak velký rozdílem."

Letňanští o víkendu sehráli jen jeden duel. Ten druhý si předehráli už před týdnem při reprezentační pauze, když porazili Litoměřice 1:0. O následujícím víkendu je čeká dvojzápas ve Velkých Popovicích a v Táboře.

S prvním mají ze dvou vzájemných soubojů dvě vítězství, druhému naopak mají za dvě porážky 2:3 – z toho jednu až po samostatných nájezdech – co vracet.

HC Letci - PZ Kladno 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)
Branka domácích:
Kotyra.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka