Letňanští žáci prožili báječný víkend
úterý 11. února 2014

Úspěchy na všech frontách. Třídy Letců zabodovaly

Když svá utkání absolvovali týden předtím, od trenérů se moc chvály nedočkali. Zato tentokrát to bylo něco zcela jiného. Letňanští žáci byli úspěšní na všech frontách a od páťáků až po osmáky o víkendu své soupeře rozstříleli. Čtyřka sice na svůj ligový triumf nadále čeká, ale velký úspěch si připsala na turnaji v Českých Budějovicích, který vyhrála. Koučům všech tříd se najednou hodnotilo daleko líp.

V lize porážka, na turnaji triumf

Na čtvrťácích se možná projevil fakt, že o den dříve absolvovali turnaj v Českých Budějovicích. "Naše první třetina byla ospalá," přiznal kouč Jiří Nikl. I to je jeden z důvodů, proč podlehli pražské Kobře 4:8 a na své premiérové vítězství v této sezoně na velkém hřišti stále čekají. Z pěti utkání mají zatím bod.

"Kobra má kvalitnější mužstvo než my. Sice nás nakoply dva náhodné góly ve druhé třetině, ale oni bohužel byli po většinu zápasu lepší," přiznal sportovně letňanský trenér. Radost mu však tým udělal v Budějovicích, když po třech výhrách ve třech zápasech celý turnaj poprvé ovládl.

4. třída: Kobra Praha - HC Letci 8:4 (4:1, 0:3, 4:0)
Branky hostů:
Blažek, Křišťan, Štípek, Kudrna.

Vítězství, navíc s čistým štítem

Pětka neměla příliš práce s Mělníkem, který porazila 7:0. Anebo spíš kvalitním výkonem od začátku nedopustila jakýkoliv vzdor soupeře. "Po dlouhé době jsme měli výborný nástup a na hosty jsme vlétli od úvodních minut," ocenil Martin Uldrich. "Za čtyři střídání jsme dali čtyři góly a bylo rozhodnuto."

Mrzelo ho jediné: že za jasného stavu jeho hráči polevili. "Ale tak to u malých kluků bývá. Chtěl bych vyzvednout Pepína Broše, který po delší době odehrál výborný zápas," vyzdvihl autora hattricku. "A jsem rád, že to tentokrát nestálo jen na mladé formaci, ale čtyři góly dala i třetí lajna," dodal kouč.

5. třída: HC Letci - Mělník 7:0 (4:0, 1:0, 2:0)
Branky domácích:
Broš 3, Straka 2, Čech, Barratt.

Role favorita splněna na jedničku

Šesťáci potvrdili roli favorita a z ledu Kolína přivezli přesvědčivý triumf 6:2. V utkání se hattrickem blýskl Filip Jansa. Tým si za kompaktní výkon vysloužil od Jana Zlatohlávka pochvalu, ale trenér zvlášť vyzdvihl ještě jedno jméno - Dominika Porubského v brance: "V klíčových momentech nás podržel."

Letňanští udávali tempo od 1. minuty dobrým pohybem, z čehož si rychle tvořili šance. Po dvou chybách sice pustili domácí na kontakt, ale gólem na 4:2 se uklidnili. "Proti velmi houževnatému soupeři jsme podali kvalitní výkon. Jediným negativem byla zbytečná vyloučení," uzavřel Zlatohlávek.

6. třída: Kolín - HC Letci 2:6 (1:3, 1:1, 0:2)
Branky hostů:
Jansa 3, Adamec, Stupka, Zrcek.

Cesta k triumfu pod kontrolou

Sedmička momentálně vystupuje v herní pohodě a v domácím utkání proti Mělníku to jen potvrdila. Díky dvěma brankám Karla Klikorky a dalším pěti střelcům nakonec vyhrála 7:3. Trenér Martin Rousek ocenil výkon i brankáře Huga Haase. "Stejně jako naposledy na Hvězdě nás opět velmi podržel," řekl.

Rozhodnuto prakticky bylo už v první třetině, kterou Letci zvládli v poměru 5:1 a pohodlný náskok už po zbytek duelu kontrolovali. "Ano, první třetina rozhodla, tu druhou jsme sice trochu vypustili a soupeř ji vyhrál, ale ve třetí jsme už zase vývoj utkání kontrolovali," zhodnotil kouč Rousek.

7. třída: HC Letci - Mělník 7:3 (5:1, 0:1, 2:1)
Branky domácích:
Klikorka 2, Duchan, Hruška, Fleischman, Pinkas, Souček.

Konec porážek ve velkém stylu

Osmáci se po pěti prohrách v řadě konečně dočkali vítězství. A když už přišlo, stálo opravdu za to. Sobotní zápas s Hradcem Králově byl odložen, ale v neděli v Kolíně předvedli střelecký koncert a soupeře potupili kanonádou 10:0. Jednoznačnou hvězdou zápasu se stal pětigólový střelec Dominik Sklenář.

"Oceňuji, že jsme nedostali gól a že to i za rozhodnutého stavu kluci vzadu brali vážně a pohlídali si to," pronesl trenér Milan Antoš. Letci skórovali už ve 14. vteřině utkání a první třetinu rozhodli v poměru 7:0. "Skvěle jsme napadali, na klucích byla vidět obrovská chuť vyhrát," ocenil Antoš.

8. třída: Kolín - HC Letci 0:10 (0:7, 0:1, 0:2)
Branky hostů:
Sklenář 5, Kalina 2, Janiurek, Štrajt, Jelínek.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka