Neuspěli na Kladně, zato porazili Velké Popovice
neděle 19. ledna 2014

Výhra, porážka, výhra... Junioři udržují zajeté pravidlo

Letňanští junioři se od začátku prosince drží jednoho pravidla: ve svých zápasech jsou střídavě (ne)úspěšní. Po každé porážce následuje vítězství a po každém vítězství zase porážka. A tahle zajetá bilance fungovala také poslední dvě utkání... Zatímco v pátek prohráli na ledě PZ Kladno 1:5, v neděli si pro změnu spravili chuť triumfem 3:0 nad Velkými Popovicemi.

Pro Letce to v nadstavbové části juniorské ligy byl už druhý triumf takového skóre za sebou. S jistotou chytající brankář Lukáš Havlín si stejně jako minulou neděli proti Litoměřicím připsal znovu čisté konto.

"Předvedli jsme trpělivý výkon založený na dobré obraně, navíc jsme si vytvářeli hodně šancí," těšilo trenéra Milana Antoše. Jeho mužstvo udělalo zásadní krok k dalším dvěma bodům v závěru druté třetiny, kdy se gólově prosadili Michal Neuman s Martinem Bartošem. Pojistku ve třetí části přidal Marek Homolka.

Pražané v nadstavbě porazili tohoto soupeře už podruhé. "Ale s nimi je to vždycky velmi těžké," připomněl Antoš. "Ta naše skupina je obrovsky vyrovnaná a každý zápas přináší zvláštní momenty. Poznali jsme to v neděli i v pátek."

Tehdy jeho tým naopak neuspěl už podruhé proti kvalitnímu kádru PZ Kladno. Jeho síla se projevila hlavně v tom, že každou chybu Letňan dokázal potrestat. "My tam odehráli dvě třetiny dobrý zápas, ovšem soupeř byl opravdu těžký." Za stavu 2:1 po dvou třetinách - branku zaznamenal Martin Kotyra - rozhodli domácí třemi góly v závěrečné třetině.

Antoš přelom roku strávil ve Švédsku spolukomentováním na mistrovství světa dvacítek. Nabádal mužstvo bedlivě sledovat reprezentační zápasy? "To ne, protože vysvětlovat něco klukům, aby hráli jako ti, kteří jsou úplně jinak vyspěli a trénovaní, přece nejde," odmítá kouč.

"Ale snažím se brát si z kontaktu s nejlepším juniorským hokejem poznatky, které pak můžu přenést do trénování," dodal.

Letcům by se to mohlo hodit. Junioři se s 13 body zatím drží v nejvyšších patrech nadstavby.

PZ Kladno - HC Letci 5:1 (1:0, 1:1, 3:0)
Branka hostů:
Kotyra.

HC Letci - Velké Popovice 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Branky domácích:
Neuman, Bartoš, Homolka.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka