Co říkají na mladší dorost ostatní kluby
středa 15. ledna 2014

Jste parta bojovníků. Lepšíte se, zní z táborů soupeřů

V historii klubu se můžou stát prvním týmem, který si zahraje extraligové play off. A mladší dorostenci Letňan za svým cílem tvrdě jdou. Pravda, do konce základní části zbývá ještě dlouhá doba, ale Letci momentálně drží čtvrté postupové místo. Co víc, dostali se na něj sérií devíti zápasů v řadě, v nichž ztratili pouhé dva body. Skvělá atmosféra v mužstvu stoupá. A respekt v táborech největších soupeřů také. S ani jedním nemají Letňanští lepší bilanci vzájemných zápasů, přesto dva už se 40 body v novém roce přeskočili. O reprezentační pauze jsme se zeptali týmů skupiny Západ, jak teď na Letce hledí.

Kladno (6. místo, 35 bodů, vzájemné zápasy 1:3, 0:3, 4:1)

Trenér David Čermák: "Jste nepříjemný soupeř, navíc máte tým s mladými hráči a podle mě budete v příští sezoně ještě lepší. Líbí se mi, jak hrajete, a v poslední době jdete hodně, hodně nahoru, což prokázala i vaše výhra nad Plzní. Když porazíte takový mančaft, musí to něco znamenat. My s vámi uspěli v prvních dvou zápasech, ale už v tom druhém jste nás jasně přestříleli. Napotřetí se vám to povedlo."

Litvínov (5. místo, 37 bodů, vzájemné zápasy 2:3sn, 4:5, 3:1)

Trenér Jaroslav Hübl: "Musím přiznat, že nás vaše poslední dvě výhry překvapily, ale neděláme z toho žádné závěry. My se nejvíc soustředíme na kvalitní přípravu, abychom produkovali hráče pro starší dorost a juniory. Ty nejlepší jsme už uvolnili do vyšších kategorií, proto jsme možná ztratili část své síly. Hráči po tvrdém tréninku byli asi unavení, zato vy jste se hodně zlepšili. Především v bruslení a hře v obraně."

Plzeň (3. místo, 53 bodů, vzájemné zápasy 1:4, 3:4, 2:1)

Trenér Radek Kampf: "Začátek se vám moc nepovedl, ale zápasy s námi jste sehráli pokaždé velmi dobře. Na Letcích je vidět, že je to parta velkých bojovníků. Hrajete velmi disciplinovaně. A přímo z vás srší, že chcete porazit každého soupeře. Pečlivě sledujeme, jak postupujete tabulkou. V posledním utkání jste nás porazili, my sice dali na konci dvě tyčky, ale tak to někdy bývá. Hokej je i o štěstí."

Chomutov (2. místo, 60 bodů, vzájemné zápasy 3:4p, 6:9, 2:3sn)

Trenér Radek Šíp: "Já jsem u týmu teprve tři týdny, takže jsem měření s Letňany ještě na vlastní kůži nezažil. Ale vím, jak nebezpeční jste. Dva naše zápasy skončily až v nastavení, vy jste se teď dostali už přes Litvínov a Kladno, s kterými my hrajeme taky těžká utkání. Navíc mám syna v Litvínově a vím, jak proti vám musí bojovat. Máme víc bodů než vy, ale nebojte se, že bychom vás někdy podcenili."

Sparta Praha (1. místo, 70 bodů, vzájemné zápasy 1:4, 0:4)

Trenér Jaroslav Nedvěd: "Upřímně říkám, že patříte mezi čtyřku našich soupeřů, před kterými naše hráče nabádáme, aby v zápase nic nepodcenili. Protože Letňany jsou velmi nepříjemné, kvalitní mužstvo. Nikdy s vámi nehrajeme lehké utkání, navíc má pro nás i určitou váhu, protože tu přece jenom panuje nějaká pražská rivalita. Připravili jsme se na vás důkladně už dvakrát a připravíme se znovu."

Čtěte také

Podcast hokej zblízka