Muži v Pražském přeboru porazili Žižkov
neděle 22. prosince 2013

Králův hattrick pomohl výhře, ale ne ataku na lídry

Dvanácté vítězství v sezoně si v Pražském přeboru připsal letňanský tým mužů. A hattrickem mu pomohl 21letý útočník Tomáš Král. Letcům ve stíhací jízdě však domácí triumf 7:4 nad pražským Žižkovem nebyl nic platný, protože vedoucí tandem nezaváhal ani v 16. kole. I když tentokrát chybělo opravdu málo...

Zatímco Lomnice nad Popelkou si s pražskými Bohemians bez potíží poradila, k velkému překvapení se schylovalo na ledě pražské Kobry, jejíž rezerva se postavila první Hvězdě. A s lídrem tabulky se nebojácně prala do posledních minut o zisk bodů.

Jenže v 59. minutě favorit rozhodl gólem na 3:2 a uhájil své postavení. "Sledovali jsme to, protože Hvězda nastoupila s jedenácti hráči v sestavě. Doufali jsme v senzaci, která se nakonec nekonala," přiznal letňanský kouč Jan Doutnáč.

Letci, kteří Hvězdě v předchozím kole podlehli stejným výsledkem, tak na ni ze třetího místa stále ztrácí tři body. A stejné manko mají i na Lomnici, která je za Pražany s 28 body druhá jen vinou horšího skóre.

Do konce základní části přitom zbývají už pouhá dvě kola, která jsou na programu až v novém roce. V Letňanech příliš nedoufají, že by se před startem nastavbové části pořadí v tabulce zásadně měnilo.

"I když hezky se to vyrovnává v boji o čtvrté místo. Uvidíme, kdo postoupí s námi," připomněl Doutnáč. Ano, o poslední postupovou příčku stále bojují tři mužstva - Roudnice nad Labem, Louny a právě Žižkov.

Proti němu se Letcům první polovina zápasu příliš nepovedla, vždyť ještě ve 31. minutě se hosté dostali už potřetí v zápase do vedení. Soupeřův vzdor nakonec srazila vyrovnávací trefa Jana Mišnera na 3:3. Poté si už celý jeho tým vzal utkání do vlastních otěží.

Trenérovi se nejvíce líbil výkon třígólového střelce Krále, jenž svůj hattrick zkompletoval ve 49. minutě, kdy zvyšoval na 6:4. "A výborně hrál i Šimon Boček, který sice nebodoval, ale zápas se mu opravdu vydařil," nezapomněl Doutnáč pochválit i svého obránce.

Teď mají Letci dva týdny odpočinek, aby se v lednu pokusili na vedoucí duo tabulky znovu zaútočit.

Vědí, že je čeká velmi těžký úkol.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka