Pětka a sedmička postupují do další fáze
úterý 17. prosince 2013

Žáci na bojištích venku: plno gólů i smíšené pocity

Nebyla jediná kategorie, nebyl jediný zápas, který by Letci o víkendu odehráli na domácím ledě. A výjezdy na hřiště soupeřů se týkaly i žákovských tříd. Nejúspěšnější zažili šesťáci, kteří si z východu Čech odvezli dvě vítězství. Největší kanonádu ale zařídila pátá třída, ta osmá naopak jako jediná prohrála. Byla to náročná mise s náročným programem.

Galapředstavení na závěr

Tohle byla tečka, jak se patří. Páťáci v Kutné Hoře zakončili základní část patnáctigólovým představením a připsali si šesté vítězství z posledních sedmi zápasů. Ze třetího místa tak stylově oslavili postup do nadstavbové části, kam se dostali díky součtu bodů s podobně úspěšnými sedmáky.

"Sezona se zatím vyvíjí tak, jak jsme si představovali. Problémy jsme měli jen se dvěma soupeři, ostatní jsme poráželi vysokými rozdíly," nechal se slyšet trenér Zbyněk Zavadil a k utkání dodal: "Je to soupeř z konce tabulky, ale my jsme hráli velmi dobře. Skóre odpovídá našemu výkonu, a to jsme ještě neproměnili spoustu šancí."

O hned čtyři trefy se postaral Lukáš Strnad, o tři David Straka, o dvě Josef Broš s Matějem Pinkasem a o jednu Marek Vlasák, Tomáš Václavík, Aleš Čech a Bartoloměj Novotný. Čisté konto Letci udrželi podruhé v sezoně.

5. třída: Kutná Hora - HC Letci 0:15 (0:4, 0:8, 0:3)
Branky hostů: Strnad 4, Straka 3, Broš 2, Pinkas 2, Vlasák, Václavík, Čech, Novotný.

Dva hattricky a pokračující série

Šesťáci hrají v parádní fazóně, vždyť hořkost porážky nepoznali už přes dva měsíce. A rozjetou partu nikdo nezastavil ani tentokrát, byť se jí do cesty postavili hned dva soupeři. V Hradci Králové si svěřenci Jana Zlatohlávka s chutí zastříleli a uštědřili debakl 13:0. Hattrickem zazářili hned dva hráči - Filip Jansa a Adam Klatt.

Po dvou gólech přidali Václav Adamec s Josefem Bartákem, po jednom pak Michal Klimo, Michael Krutil a Tomáš Liberda. "Sužuje nás marodka, ale my to zvládli i ve 13 lidech," těšilo kouče. "Musím je pochválit za týmový výkon, zdobil nás dobrý pohyb a po dlouhé době taky kombinace. Těší mě, že hráči přistoupili s pokorou a bez podcenění k týmu, který je na nižších patrech tabulky."

O den později přidali Letci další vítězství, když si kvůli plánované účasti na turnaji předehráli zápas v Pardubicích, jenž se měl uskutečnit následující neděli. Kompaktnost týmu dokazuje to, že se na výhře 4:3 gólově podíleli zcela jiní hráči než o den dříve. Branky si rozdělili Felix Appelt, Jan Hlaváč, František Viaček a David Straka, který byl jedním ze čtyř zapůjčených páťáků. "A všichni hráli výborně," dodal Zlatohlávek.

6. třída: Hradec Králové - HC Letci 0:13 (0:4, 0:7, 0:2)
Branky hostů:
Jansa 3, Klatt 3, Adamec 2, Barták 2, Klimo, Krutil, Liberda.

Pardubice - HC Letci 3:4 (0:2, 1:1, 2:1)
Branky hostů: Appelt, Hlaváč, Straka, Viaček.

Nepříliš přesvědčivá výhra

Ne vždycky musí pohodlný triumf uspokojit trenéra. Přesně to byl sobotní případ sedmé třídy, která sice porazila Kutnou Horu 8:3, ale pro Martina Rouska nepřesvědčivým způsobem. "Podali jsme velmi špatný výkon. Podřídili jsme se jednomu z nejslabších soupeřů a přehráli jsme ho až v poslední třetině. Nehráli jsme vůbec dobře," prohlásil kouč.

Letci vyhráli díky dvěma brankám Tomáše Hrušky a Jana Vrby, po jedné přidali Tadeáš Pinkas, Marek Vobořil, Kryštof Pejchal a Martin Rudolf. O vítězství skutečně rozhodli až v závěrečná části, kterou zvládli v poměru 4:0. Základní část tak zakončili třemi výhrami v řadě. Teď je stejně jako pátou třídu čeká nadstavbová část, která je složena z nejlepších čtyř týmů z každé skupiny.

7. třída: Kutná Hora - HC Letci 3:8 (1:1, 2:3, 0:4)

Branky hostů: Hruška 2, Vrba 2, Pinkas, Vobořil, Pejchal, Rudolf.

Už dlouhý měsíc bez vítězství

Osmáci zatím v letošní sezoně prožívají nejdelší sérii bez vítězství. Od pohárové remízy se Spartou ze 17. listopadu prohráli všechny čtyři ligové zápasy. Naposledy 1:2 v Hradci Králové, kde jediný čestný úspěch Letců zařídil Ondřej Šíba. Nutno podotknout, že opět v okleštěné sestavě.

Tentokrát i bez trenéra Milana Antoše, jehož kvůli povinnostem s juniorkou zastoupil Jan Zlatohlávek. "Hráli jsme s 12 hráči a předvedli bojovný, srdnatý výkon," pochválil i tak náhradní kouč. Přiznal však převahu domácího týmu a za kámen úrazu označil nedisciplinovanost. "Měli jsme asi deset vyloučených a to bere síly. I tak bychom si jeden bod zasloužili," dodal Zlatohlávek, jenž vyzdvihl brankáře.

8. třída: Hradec Králové - HC Letci 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Branka hostů: Šíba.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka