Osmigólová kanonáda před koncem roku
neděle 15. prosince 2013

Bodová série pokračuje. Mladší dorost zostudil Vary

Jako by si chtěli dopřát předvánoční nadílku. Střeleckou kanonádou zakončují letošní rok mladší dorostenci Letňan, kteří si z Karlových Varů přivezli vysoké vítězství 8:0 a svou šňůru utkání, v nichž po sobě bodovali, protáhli už na pět. Svátky Letci stráví na šestém místě extraligové tabulky. S pouhou tříbodovou ztrátou hned na dva nejbližší soupeře.

Těmi soupeři jsou Litvínov a Kladno, které své nedělní zápasy také zvládly. Letci se za nimi drží s počtem 31 bodů. Před sedmými Vary si nedělním triumfem naopak zvýšili už jedenáctibodový náskok. "Jsme rádi, že se nám před dlouhou pauzou povedla nějaká série," pochvaluje si kouč Lukáš Lomický.

Jeho družina si v posledních pěti utkáních připsala čtyři vítězství, jedinou porážku utrpěla ve čtvrtek až po samostatných nájezdech, kdy proti favorizovanému Chomutovu předvedla statečný a chvályhodný výkon. "Možná to někteří měli ještě v hlavách a začátek utkání ve Varech trochu podcenili," nelíbila se Lomickému první třetina. "Ale v kabině jsme si vše o přestávce vyříkali a zlepšilo se to."

To tedy ano. První část hry skončila bez branek, tu druhou už Letci vyhráli v poměru 4:0 a stejný gólový příděl zasadili Západočechům i v poslední třetině. Klíčová pasáž přišla v rozmezí čtyř minut před druhou přestávkou, kdy padly tři slepené branky.

Na jedné z nich se asistencí zasloužil i Jiří Průžek, jenž nakonec upravil konečné skóre dvěma posledními góly. Václav Mařík pro změnu nedohrál kvůli trestu do konce utkání, když se snažil nešťastně chránit svého gólmana v brankovišti. Zatímco jmenovec Mokrý si připsal první čisté konto v sezoně, domácího brankáře Letci vyhnali z klece už po šesté trefě.

Za odměnu si teď mohou užívat pár týdnů pohody a pocitu dobře odvedené práce. V pátek ještě odehrají přátelské utkání s pražskou Slavií, poté je čeká několik dní relax. Kalorie znovu spálí až mezi svátky. "Dáme si dvoufázové tréninky," plánuje na toto období Lomický.

Karlovy Vary - HC Letci 0:8 (0:0, 0:4, 0:4)
Branky a nahrávky: 27. Mařík (Burda, Volf), 36. Chalupa, 39. Rousek (Průžek, Chalupa), 40. Wojnar (Kučera, Danov), 42. Kučera (Wojnar), 43. Burda (Volf), 48. Průžek, 51. Průžek (Chalupa, Rousek). Rozhodčí: Matoušek, Florian - Matas, Mikeš. Vyloučení: 4:2 + Mařík (Letňany) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 82. Střely na branku: 32:35.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka