Nešťastný dvojzápas staršího dorostu
sobota 14. prosince 2013

Ztráta koncentrace zhatila misi na východě Čech

Jediný bod mají starší dorostenci Letňan z úvodního dvojzápasu nadstavbové skupiny o udržení. A přitom byli blizoučko tomu, aby jejich mise na východě Čech byla mnohem úspěšnější než porážky 1:2 a 4:5 po samostatných nájezdech. Vždyť v obou případech vedli a o vítězství přišli hloupými způsoby. V Pardubicích během několika vteřin dvěma slepenými góly, v Hradci Králové brankou z 59. minuty a nezvládnutým rozstřelem.

Ty bitvy měli Letci skvěle rozehrány obě. Konečný bodový zisk je však zatraceně málo. "Klidně z toho mohly být čtyři body, protože jsme na oba soupeře měli," řekl zklamaně trenér Jiří Žůrek. "Jestli nás v pátek i v sobotu něco opravdu srazilo, pak to byla ztráta koncentrace."

Vždyť v pátek jeho tým těsně prohrál, ale o všem podstatném se rozhodlo v polovině utkání. Letňany se ve 29. minutě ujaly díky Dominiku Šťastnému vedení, jenže to jim paradoxně uškodilo. Pouhé dvě minuty nato totiž domácí otočili zápas dvěma trefami v rozmezí pár vteřin a body už uhlídali.

"Plnili jsme pokyny v obraně, vypracovali jsme si šance a zápas z taktického hlediska zvládali - ovšem jen do našeho gólu,"
popisoval Žůrek. "Pak jsme začali úplně nesmyslně hrát hokej nahoru dolů. A doplatili na to."

Ztratili dvoubrankový náskok

Hradec byl oproti techničtějším Pardubicím urputnějším soupeřem s nahazováním na branku, bez nadbytečné kombinace. Letci to o nich věděli. "Ale první dvě třetiny byly z naší strany strašně ubojované," hodnotil kouč letňanských dorostenců.

Chcete další paradox?

Do vedení 4:2 se hosté zásluhou dvougólového střelce Ondřeje Kroha dostali ve 43. minutě třetí třetiny, která však byla z jejich pohledu herně ze všech nejhorší. A také na to doplatili, když svého soka nechali v přesilové hře vyrovnat 114 sekund před koncem a dílo obratu dokonat v rozstřelu.

"Byla na nás znát únava, protože v pátek jsme dohrávali docela pozdě. Nakonec jsme doplatili na to samé, co o den dříve, protože jsme se přestali soustředit na plnění taktiky," postěžoval si Žůrek. Našel však i dobré věci: "Byla jich tam spousta, ale strašně se nadřeme na góly. Ty inkasované naopak našim soupeřům dovolíme lehkovážným způsobem."

Letci posledními dvěma zápasy v letošním roce protáhli černou sérii už na devět porážek. Pravda, mají ještě spoustu utkání před sebou, ale už teď je jasné, jak vyrovnaná tahle fáze extraligové sezony bude.

Pohled na tabulku to jen dokazuje.

Pardubice - HC Letci 2:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 31. Rohlík, 32. Špaček - 29. Šťastný (Kroh, Horák). Rozhodčí: Kopeček - Kratochvíl, Kleprlík. Vyloučení: 5:4. Bez využití: . Diváci: 50. Střely na branku: 36:22. Pardubice: Červený (Vejmelka) - Bažant, Faltys, Procházka, Franc, Horyna, Budík - Benýšek, Jajcay, Krejčík, Martinec, Rohlík, Špaček, Voženílek, Havrda, Hlaváček, Panna, Velínský. HC Letci: Dubský (Špirek) - Hůla, Starosta, Sekera, Kučera, Štosek, Zeliska, Chvála - Horák, Kulda, Pražienka, Poljanyčka, Čapek, Kroh, Šťastný, Klečka, Smejkal.

Hradec Králové - HC Letci 5:4sn (
0:1, 2:2, 2:1 - 0:0)
Branky a nahrávky:
25. Hofman (Čech, Malík), 27. Šeda (Drašnar, Miškář), 46. Miškář (Šeda, Drašnar), 59. Faltýnek (Šeda), rozh. náj. Miškář - 2. Smejkal (Štosek, Klečka), 30. Čapek (Starosta, Kroh), 40. Kroh (Kulda), 43. Kroh (Kulda). Rozhodčí: Úlehla - Huryta, Urubčík. Vyloučení: 3:6 + Chalupa 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 100. Střely na branku: 47:34. Hradec Králové: Černý (Petr) - Havránek, Voříšek, Luštinec, Hronek, Čech, Faltýnek - Hofman, Gančarčík, Malík, Chalupa, Zahradník, Malinský, Šeda, Miškář, Drašnar, Hnik. HC Letci: Dubský (Špírek) - Zeliska, Starosta, Hůla, Kučera, Sekera, Chvála - Kulda, Čapek, Poljanyčka, Štosek, Klečka, Smejkal, Horák, Šťastný, Kroh, Pražienka.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka