Mladší dorost se drží na vítězné vlně
pondělí 09. prosince 2013

Třetí výhra v řadě. Letci oživili šance na play off

Stačila série tří vítězství, aby se dostali zpět do hry o extraligové play off. Protože mladší dorostenci Letňan mu teď opravdu nejsou příliš daleko. Zatímco čtvrtý Litvínov doma zaváhal s Plzní a páté Kladno utrpělo debakl od Sparty, šestí Letci zvládli domácí duel s Ústím nad Labem. A v tabulce se elitní čtyřce přiblížili na rozdíl čtyř bodů.

Letci udělali důležitý krok, ale stál je poměrně dost psychických sil. Ústí v neděli sice porazili 6:5 v dobře rozehraném zápase, jenže v poslední třetině polevili a o tři body museli bojovat do samotného konce.

"Za první dvě třetiny bych kluky pochválil, ta třetí ale byla z naší strany příšerná,"
vyčetl týmu kouč Lukáš Lomický. "Stačilo, abychom před druhou přestávkou nedorazili puk na brankové čáře, čímž bychom soupeři odskočili o tři góly. Hráči pak v závěru hrozně polevili."

Severočeši sice vyhráli závěrečnou část 2:1 a střelecky měli poslední slovo, v 54. minutě ovšem jen snížili na konečný výsledek. Za domácí zažil dvougólové odpoledne Jakub Wojnar a už podruhé v řadě také forvard David Volf, jehož výkon se líbil i trenérovi.

Tým měl po delší době jen jedno utkání v týdnu. "A to volno nám prospělo," myslí si Lomický. "Dobře jsme potrénovali a zároveň si odpočinuli. Kluci byli celkově živější, bylo vidět, že se na ten zápas těší."

Letci mají za sebou období zápasů, v nichž byli papírovými favority, neboť PZ Kladno, Písek i Ústí jsou v tabulce pod nimi. Se všemi třemi kluby neztratili ani bod. Ve čtvrtek je čeká druhý Chomutov, v neděli pro změnu Karlovy Vary, s nimiž Letňany dosavadní dva duely vyhrály.

Třetí vzájemná bitva bude v boji o postup do vyřazovací části ještě důležitější.

HC Letci - Ústí nad Labem 6:5 (1:1, 4:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 18. Volf (Mařík, Vojetela), 22. Wojnar (Gašpar), 22. Kučera (Danov), 27. Wojnar (Pokorný), 27. Volf (Mařík, Burda), 47. Brabec (Průžek) - 10. Vaněk (Magasanik, Havlík D.), 25. Leitner (Magasanik), 32. Bejček (Leitner, Zich), 44. Vaněk (Leitner), 54. Magasanik (Leitner, Vaněk). Rozhodčí: Kratochvíl - Rambousek, Juskanin. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:1. Diváci: 47. Střely na branku: 57:27. HC Letci: Špaňo, Špirek - Brabec, Kubát, Pařík, Vojtela, Pokorný - Burda, Danov, Gaspar, Chalupa, Kučera, Mařík, Průžek, Rousek, Volf, Wojnar, Fabiánek. Ústí nad Labem: Havlík Š., Dobiáš - Havlík D., Vandas, Moucha, Vytejček, Horčička, Opočenský - Bejček, Vaněk, Magasanik, Leitner,Zich, Brňák, Osmani, Veselý, Dörner, Spálenka.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka