neděle 24. listopadu 2013

Mladší dorost gólově tápe. Už dvě a půl utkání

Rovných 150 minut. Tak dlouho už trvá střelecká nemohoucnost mladších dorostenců Letňan. Po čtvrteční porážce 0:3 s Kladnem nedokázali v neděli skórovat ani proti favoritovi favoritů a pražské Spartě podlehli 0:4. Tenhle zápas byl výjimečný zejména pro letňanského trenéra Lukáše Lomického.

Vždyť nový kouč mladšího dorostů přišel k Letcům teprve před několika týdny. Odkud? Právě z týmu pražského rivala. O to víc si uvědomoval, jak náročný zápas jeho partu v 16. kole extraligy čeká. "A snažil jsem se na to kluky připravit," přiznal.

Jenže málo platné. Letci už ve 4. minutě utkání prohrávali o dvě branky, a to proti tak kvalitnímu soupeři znamená víc než běžné komplikace. Dosud neporažená Sparta s reprezentačním gólmanem Adamem Brízgalou v sestavě si výsledek pohlídala. A v poslední části udeřila ještě dvakrát.

"Ale pokud můžu něco vyzdvihnout, pak to byla naše druhá třetina," snažil se najít Lomický alespoň nějaké pozitivum. "V ní jsme totiž odehráli nejlepší dvacetiminutovku za dobu, co u mužstva jsem."

Jeho týmu nepomohl ani fakt, že soupeře přestřílel. A to v obou posledních zápasech...

V tabulce šestí Letci v posledních šesti utkáních pětkrát prohráli. "Všechno s týmy, které jsou nad námi," podotýká Lomický. Černá série ovšem může brzy skončit. Už čtvrtečním duelem proti PZ Kladno začíná několikzápasová šňůra se soupeři, s nimiž mají Letňany pozitivní bilanci.

Teď už to zbývá jen potvrdit...

HC Letci - Sparta Praha 0:4 (0:2, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 3. Hrala, 4. Pšenička (Kropáček), 42. Kropáček (Šrámek), 51. Dubský (Šrámek, Kadlec). Rozhodčí: Kratochvíl - Šťovíček, Klouček. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 37. Střely na branku: 47:41.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka