pondělí 25. listopadu 2013

Kadaně zařídil výhru. A muži se přiblížili lídrovi

Čtyři góly se letňanským mužům podařilo vstřelit na ledě Roudnice nad Labem. Ve všech čtyřech měl prsty Ladislav Kadaně. Útočník Letců zažil o víkendu skvělý zápas, který korunoval rozhodujícím gólem necelé tři minuty před koncem. Ta trefa neměla jen váhu vítězství, ale také přiblížení se na dosah tabulkového lídra.

Tím lídrem zůstává pražská Hvězda, ovšem už jen o skóre, které má v poměru s Lomnicí nad Popelkou lepší. Třetí jsou v závěsu s 19 body právě Letňany, jež mají v Pražském přeboru na vedoucí duo dvoubodové manko.

Ještě před víkendem je dělily od Hvězdy body tři, jenže ta překvapivě ztratila za remízu 4:4 na ledě Bohemians. Na ledě těch Bohemians, kde Letci pár týdnů nazpět přišli o vítězství 18 vteřin před koncem také...

Zato teď v závěru rozhodli dramatické utkání ve svůj prospěch. Jeho hrdinou se stal Kadaně, trenér klubové mládeže, jenž si v Roudnici, pátém týmu tabulky, připsal dva góly a další dva připravil svým spoluhráčům. Branku a tři asistence měl i Jiří Mrázek.

"Výkon celé druhé lajny bych chtěl vyzdvihnout. Hráli dobře a vlastně ten zápas rozhodli," chválil trenér Jan Doutnáč. "Celkově se mi ale hra našeho týmu nelíbila, a to především v obraně."

Jeho mužstvo nakonec prokázalo psychickou odolnost, protože přišlo o dvoubrankové vedení. Třetí třetinu rozehrálo za stavu 3:1, jenže hned po 40 vteřinách domácí snížili a v 54. minutě dokonce srovnali. Poslední slovo měl ovšem Kadaně.

Letci se s největší pravděpodobností přiblíží jednomu z vedoucího dua i příští víkend po 13. kole. Hvězdu s Lomnicí totiž čeká vzájemná bitva o první místo, zatímco Letňany si zahrají se slabou Kobrou. A to by měla být snadná kořist.

"Je to tak. Buď zremizují a my je stáhneme o další bod, nebo se na jednoho z nich dotáhneme úplně," nepočítá Doutnáč s jiným scénářem.

Roudnice nad Labem - HC Letci 3:4 (0:2, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 33. Barcal (Nenadál), 41. Pokorný (Kopecký), 54. Nenadál (Kopecký) – 3. Bílek (Kadaně, Mrázek), 15. Kadaně (Mrázek), 39. Mrázek (Bílek, Kadaně), 58. Kadaně (Mrázek, Božilov). Roudnice nad Labem: Folk (Dobiáš) – Kopecký, Hlavička, Vacek, Purma, Michajlov, Tintěra, Pokorný, Sailer, Nenadál, Beránek, Barcal, Krob, Landsdorf, Šatra, P. Novák. HC Letci: Oliva (Hejna) – Mišner, Valder, Šrahota, Král, Štěpán, Boček, Kozák, Krňanský, Mrázek, Božilov, Bílek, Kadaně, Manhart, L. Novák, Horáček, Fiala.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka