neděle 24. listopadu 2013

Skvělí junioři. To jsme potřebovali, chválí Antoš

V téhle sezoně momentálně zažívají svou nejdelší sérii vítězství. A zrovna v tu nejvhodnější dobu. Letňanští junioři o víkendu udělali další dva pořádné skoky k tomu, aby v tabulce své ligy skončili do čtvrtého místa a postoupili do další fáze soutěže. "Musím kluky pochválit, máme za sebou dva skvělé výsledky," řekl trenér Milan Antoš.

Možná vůbec klíčová bitva čekala jeho tým už v pátek, kdy čtvrtí Letci zavítali na led páté Hvězdy. Pražské derby s významem mimořadné důležitosti! Letci rychle ukázali zodpovědný přístup k utkání a první třetinu vyhráli 3:0. Celý zápas pak dotáhli do konečného skóre 5:2.

"Soupeř zahrál výborně. Do poslední chvíle nebylo rozhodnuto, protože my udělali dvě chyby a dostali Hvězdu zpátky do hry,"
připomněl kouč Antoš a označil tento zápas jako jeden z nejtěžších v dosavadním ročníku.

A vedle týmového výkonu vyzdvihl ještě jedno jméno - ofenzivní oporu Martina Kotyru, který si připsal dva góly. "Vzal to na sebe. Hraje teď opravdu výborně," dodal Antoš.

Trenérova slova jeho svěřenec potvrdil i o dva dny později proti "béčku" Karlových Varů, kdy se trefil znovu. Ovšem pozor - označení "B" je trochu zavádějící. "Ve skutečnosti mají velmi silný tým, protože přivezli i hráče, kteří hrají MHL," poukázal Antoš. MHL je mezinárodní juniorská soutěž, kde hrají také mládežnické výběry klubů z KHL. "A Vary nám zatápěly, přestože hrály v deseti lidech."

V nedělní bitvě se pro změnu blýskl dvěma góly jiný Martin - s příjmením Bartoš. Cestu za vítězstvím ale zkomplikovala obrovská chyba brankáře Lukáš Havlína, po níž hosté srovnali na 1:1. "Snaží se co nejvíc rozehrávat, ale tohle nezvládl. Bál jsem se, že by toho mohl soupeř využít. Na Lukášovo obranu je však třeba říct, že si to pak všechno pořádně odpracoval a ve zbytku utkání nás podržel," dodal Antoš.

Vítězství zpečetil až minutu a čtvrt před koncem zmiňovaný dvoubrankový střelec. A pomohl tím letňanským juniorům protáhnout sérii vítězství už na čtyři utkání. "Tohle jsme přesně potřebovali," těší Antoše.

Čtvrtí junioři si v 10členné tabulce drží dvoubodový náskok před pátou Hvězdou a do konce základní části zbývají už pouhé dva zápasy. Ty jsou na programu příští víkend. Nejprve doma s předposledními Klatovy, pak v neděli u lídra z Ústí nad Labem.

Splnění základní mise je blízko.

Hvězda Praha - HC Letci 2:5 (0:3, 0:0, 2:2)
Branky hostů:
Kotyra 2, Uhlíř, Vacek, Neuman.

HC Letci - Karlovy Vary "B" 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Branky domácích:
Bartoš 2, Kotyra.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka