úterý 05. listopadu 2013

Trenér staršího dorostu: Máme na víc

Starší dorost. Tým Letců, který se pyšní přívlastkem extraligový. Po devatenácti odehraných zápasech je však se třinácti body poslední v západní skupině RAKO extraligy. Přesto trenér Jiří Žůrek vidí v mužstvu potenciál.

„Mohli jsme mít minimálně o pět bodů víc. Trápí nás špatně řešené herní situace, které se neustále opakují, jako například chyby v defenzivě a zbytečná vyloučení. Kvůli nim často prohráváme zápasy o gól. Spokojeni tak příliš nejsme,“ zhodnotil dosavadní průběh sezony Žůrek, jehož tým ztrácí na sedmé Ústí nad Labem pouhý bod. Zápas má však k dobru.

Kouč ovšem na svém mužstvu umí najít i pozitiva. „Bojovnost nám nikdy nechybí,“ pochválil.

Naposledy starší dorostenci Letců prohráli 4:5 s vedoucí Spartou. „Škoda, alespoň bod jsme získat mohli. Rozhodly taktické chyby, kterých jsme se dopustili. Sparta má kvalitní tým, zaslouženě je na prvním místě, přesto jsme podali velmi dobrý výkon. V úvodu byl soupeř lepší, později jsme ale hru vyrovnali a od druhé třetiny Spartu i přehrávali. V závěru jsme si vytvořili několik šancí na vyrovnání,“ litoval Žůrek.

První část extraligy staršího dorostu skončí za měsíc a Letci spadnou do skupiny B, kde se utkají s týmy na 5. až 8. místě z ostatních skupin. Do ni se započítají body získané i v první části. „Našim cílem je udržet se v extralize,“ vyhlásil rezolutně Žůrek.

Další utkání mladí Letci odehrají v polovině listopadu. Snad jim osmnáctidenní pauza dodá sílu do důležitých zápasů v boji o extraligovou příslušnost.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka