neděle 20. října 2013

Starší dorost nestačil na Energii

V 16. kole základní části Letci v pátek 18. října přivítali na domácím ledě tým z Karlových Varů. Ve vyrovnaném utkání se nakonec radovali hosté, ačkoliv se Letci nevzdávali ani za stavu 0:2 a dokázali vyrovnat.

HC Letci Letňany – HC Energie Karlovy Vary 2:3 (0:0, 1:2, 1:1)

Úvod utkání nabídl Letcům hned přesilovou hru, v té se však letňanští nedokázali dostat ani do pořádné brankové příležitosti, a tak se stav v přesilovce neměnil. Chvíli poté, co se na led potrestaný karlovarský hráč vrátil, Letci málem vstřelili po závaru gól, ale kotouč nakonec přes brankovou čáru nepřešel. V první třetině se hrál vyrovnaný hokej, ve kterém chvíli měli převahu naši hráči a chvíli hosté, branky jsme se však ani na jedné straně, i přes zajímavé možnosti, nedočkali. Po první třetině byl tudíž stav utkání 0:0.

Hned po začátku druhé třetiny zachránila Letce branková konstrukce, která zazvonila po střele Energetika. Letci se tlačili za vedoucím gólem, ten však ani po obrovském závaru na brankovišti hostujícího gólmana nepadl a Letci se nemohli radovat ani po úniku Poláka. V polovině utkání byl stav stále 0:0 a čekalo se, který tým se jako první prosadí. Bohužel to byl tým z Karlových Varů, když se v 36. minutě po několika zajímavých šancích prosadil Tomáš Nguyen. O 88 vteřin později bylo pro naše hráče ještě hůř, velmi agilní Václav Krliš se při přesilovce konečně dočkal branky a Energie tak odskočila rázem o 2 branky. Vzápětí však Letci dostali jedinečnou možnost, téměř minutu a půl dlouhou přesilovku 5 na 3. Domácí trenér si vzal oddechový čas, jelikož věděl, že je to možná rozhodující moment, ve kterém se dá zvrátit vývoj utkání. Dvojnásobnou početní výhodu Letci sice ještě nevyužili, ale pokračující výhodu pěti proti čtyřem proměnil na hranici brankoviště Jan Klečka a Letci tak ve 40. minutě snížil na 1:2 z pohledu domácích. Za tohoto stavu se šlo do kabin.

Do třetí třetiny vstupovali letňanští se snahou o vyrovnání, což se jim ve 46. minutě z ojedinělé šance povedlo. Nejprve karlovarského s chutí hrajícího Krliše vychytal Dubský a o minutu později se prosadil Poljanyčka a srovnal tak stav utkání na 2:2. V polovině třetí třetiny dostali hosté výhodu přesilové hry, kterou ukázkově sehráli a po gólu Dimitrova se ujali vedení 2:3. Vzápětí tutéž výhodu dostali Letci a mohli tak opět vyrovnat, ale s přesilovkou nenaložili podle svých představ. Hosté se už nehnali do útoku a soustředili se na obranu, přes kterou se domácím moc nedařilo pronikat. Když poté ani ne 3 minuty před koncem dostal jeden z domácích trest za zdržování (vyhození kotouče mimo hřiště), šance Letců se začala blížit k nule. Oslabení Letci přečkali bez úhony, dokonce i odvolali brankáře a hráli v šesti, ale na zvrat v utkání již bohužel nebylo mnoho času, a tak Letci prohráli 2:3.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka