středa 25. září 2013

Z Nikolajky s výhrou

V neděli 22. záři se Letci představili ve svém prvním venkovním utkání v této sezóně na ledě Zbraslavi. Letci se snažili napravit zaváhání z domácího ledu a navnadit své diváky před dvěma domácími zápasy.

Několik nynějších Letců zavítalo jako hosté na svůj ještě v minulé sezóně domovský zimní stadion. Zbraslav v minulé sezóně ovládla Krajský přebor Prahy a usilovala o postup do 2. ligy, avšak v této sezóně je již značně oslabena.

Letňanští vstoupili do začátku zápasu velice nažhaveni a chtěli co nejdříve odčinit špatný dojem z prvního nepovedeného utkání. Od první minuty si naši hráči vytvářeli při každém střídání šanci, ale v koncovce zklamali téměř všichni útočníci, kteří se nemohli přes domácího brankáře prosadit. Rozlet Letců pak také zastavovala vyloučení, a tak první třetina skončila bez branek.

Do druhé třetiny letňanští vstoupili s několika změnami v sestavě. A ačkoliv byl opět tlak místy až neuvěřitelný, gólový efekt to ne a ne přinést. A tak několikrát zahrozili i domácí, avšak náš brankář byl vždy ve správný čas na správném místě a podržel „Áčko“.  Jak se chýlila druhá část ke svému konci, začala se na hole Letců vkrádat nervozita, která ústila jen k dalšímu neproměňování šancí a špatným řešením v útoku. A tak byl stav 20 minut před koncem velmi nehokejový a to 0:0. Bylo však otázkou času, kdy se Letci prosadí.

To se povedlo naštěstí brzy po přestávce. Do třetí třetiny trenér opět změnil sestavu a poprvé v soutěžním utkání střídal 4 útočné trojice (Valder-Šramota-Mišner; Mrázek-Bílek-Kadaně; Manhart-Štěpán-Mišner, a poprvé spolu také nastoupila v minulé sezóně produktivní trojice Král-Horáček-Utěšil). Letňanští do poslední periody opět vlétli s velkou chutí a opět to byl kapitán Mišner, který se jako první prosadil a vrátil klid na naše hole. Vzápětí se do úniku po přihrávce na druhou modrou z obraného pásma dostal Kadaně a zprava najížděl na brankáře, jehož překonal kličkou do forhendu. Chvíli poté Kozák s Novákem vyslali do přečíslení Horáčka, který se z levé strany bekhendovým blafákem také nemýlil a tak to bylo 3:0. Když se vzápětí z dorážky prosadil i Šramota po dělovce Božilova, bylo již definitivně ve 49. minutě rozhodnuto a Letci mohli v klidu dohrát utkání. To sice našim ještě komplikovali někteří hráči domácích zákroky chvílemi až za hranou fair play, avšak nikomu se nic nestalo a skóre se již také nezměnilo.  Na světelné tabuli zůstal stav 0:4 pro naše hráče a ti si tak mohli s radostí zařvat vítězný pokřik.

Muži si připsali první výhru v sezóně a věřme, že tím započali svou úspěšnou pouť touto sezónou. Zda se jim povede i příští týden, to se můžete přijít přesvědčit i vy. Pojďte zafandit v sobotu 28. září od 19:50 do naší Ice areny, kde se utkají zatím se stoprocentní Roudnicí nad Labem!

Čtěte také

Podcast hokej zblízka