pátek 06. září 2013

Mistráky jsou zpátky! Poprvé v nové sezóně! Starší dorost startuje již v pátek!

Konec prázdnin, to také znamená začátek mistráků! Jako první odstartují své sezónní tažení hráči a trenéři staršího dorostu. V pátek 6. a v sobotu 7. září sehrají utkání proti Ústí, respektive Karlovým Varům. Jaké jsou vyhlídky do nové sezóny a jak celá sezóna proběhne?

Protože starší dorostenci nastupují v extralize již čtvrtou sezónu v pořadí, můžeme směle říci, že  jsou naši mladíci pravidelnými účastníky  této prestižní soutěže. V extralize tato kategorie nastupuje od doby, kdy v sezóně 2009/2010 vybojovaly ročníky 1992 a 1993 postup v kvalifikaci o ELSD.

V kategorii staršího dorostu budou v následující sezóně nastupovat hlavně hráči ročníků 1996 a 1997, případně mladší. Trenérská dvojice vedoucí starší dorost v tomto roce zůstává, ve srovnání s loňskem, beze změny. Hlavním trenérem je Jiří Žůrek a jeho asistentem Jan Zlatohlávek.

První utkání sehrají letňanští starší dorostenci již tento pátek 6. září 2013 na ledě ústeckých Lvů a hned následující den se představí poprvé v této sezóně na domácím ledě! A v sobotu 7. 9. nepůjde o jen tak nějakého soupeře! V naší Ice areně totiž rovnou přivítáme hráče HC Energie Karlovy Vary, což jsou obhájci titulu ze sezóny 2012/2013.

Doufejme, že se našim hráčům vstup do soutěže povede a tato sezóna bude úspěšnější než předešlá a že se dorostenci poperou o postup do lepší skupiny, až se bude skupina Západ dělit na lepší a horší část.

Týmy, se kterými se Letci budou utkávat v základní části – Skupina Západ:

HC Energie Karlovy Vary
HC Litvínov
Piráti Chomutov
HC Plzeň 1929
Rytíři Kladno
HC Slovan Ústí nad Labem
HC Sparta Praha

S každým družstvem se letňanští utkají 4x (dvakrát doma, dvakrát venku). Po odehrání 28. kola se tabulka rozdělí. Celky na prvním až čtvrtém místě ze všech skupin (Západ, Střed, Východ) utvoří dvanáctičlennou skupinu (II – A), kde se hraje o výchozí pozici do play off (do něj postupují z této skupiny všichni).

Celky, které se nevejdou do této skupiny, utvoří druhou skupinu (II – B), ze které mají ještě první čtyři mužstva možnosti jít do play off (utkají se v osmifinále s prvními čtyřmi ze skupiny II –A).

Uplynulá sezóna

V minulé sezóně zvítězil celek z Karlových Varů, když prošel celým play off bez jediné prohry, ačkoliv do vyřazovací části sezóny vstupoval až ze sedmé pozice.

Letci se po základní části ELSD skupiny Západ umístili na nelichotivém posledním místě, když získali jen 19 bodů. Dorostenci doplatili hlavně na špatné výsledky z venkovních klání (ze 14 utkání pouze 5 bodů). Bilance výher a porážek byla po základní části následující: z 28 utkání naši 6 vyhráli (1 po základní hrací době) a 22 prohráli (2x odcházeli alespoň s bodem za remízu v základní hrací době).

Je tak logické, že v druhé části sezóny nastupovali Letci v horší skupině II – B, kde již naštěstí své výkony zlepšili a z 12 mužstev se umístili na osmé pozici. Je však třeba říci, že se počítali i body z minulé (základní) části. Pouze v zápasech skupiny II – B měli letňanští velmi hezkou bilanci 12 výher (2 v nastavení) a jen 4 porážky.

Doufáme, že naši starší dorostenci vstoupí úspěšně do nové sezóny, a že budou bojovat o postupové pozice do play off RAKO Extraligy staršího dorostu! Přijďte fandit i vy a v sobotu uvidíte premiérové domácí mistrovské utkání této sezóny! Začátek utkání - 15:30, hala Reebok!

Čtěte také

Podcast hokej zblízka