Povídání
středa 29. května 2024

Uldrich u oslav v TV

Na publikum je zvyklý v roli frontmana své kapely, ale během pondělních oslav zlatých hokejistů na Staroměstském náměstí zažil zcela novou zkušenost. Nikoliv ve víru dění na pódiu, nýbrž v televizním studiu. Letňanský trenér Martin Uldrich byl hostem pořadu Zlaté Česko, který zpravodajská stanice CNN Prima NEWS vysílal živě. „Zajímavý zážitek,“ vyprávěl u Letců nejdéle sloužící kouč.

Pondělní pořad, který začal přesně v 16.30 a v televizním archivu je dohledatelný, trval zhruba dvě hodiny. Moderátor Tomáš Vzorek si kromě Martina Uldricha pozval také dvě ikony Slavie a někdejší reprezentanty Jaroslava Bednáře s Michalem Vondrkou.

„Osobně jsem se s klukama do té doby neznal, ale oba si samozřejmě pamatuju z mládí, když hráli ještě za Slavii. Byla to příjemná debata,“ povídal Uldrich, současný trenér letňanské juniorky.

Pořad vysílal příjezd českých reprezentantů na Staroměstské náměstí a následné oslavy s davy fanoušků. Živý přenos doprovázela diskuze televizních hostů na různá témata kolem národního týmu i výchovy hokejové mládeže. Právě k ní dostával Uldrich více prostoru, aby mohl odpovídat na dotazy moderátora. Jako třeba když přišla řeč na hru do těla už od dětského věku.

„Ano, padlo to tam a za svým názorem si stojím. Myslím, že to jsou návyky, ve kterých ve srovnání se zámořím zaostáváme, a podle mě by se na hru do těla měl klást u nás větší důraz odmala - samozřejmě bez jakéhokoliv záměru někoho zranit,“ zopakoval Uldrich. V televizi také komentoval někdy až přehnanou péči rodičů o své ratolesti. „Větší samostatnost by dětem neuškodila. Ostatně i oba kluci ve studiu, kteří zažili skvělé kariéry, potvrdili, že jim v určité fázi mládi pomohla přísnost jejich otců. I já jsem názoru, že pevná ruka musí vládnout.“

Martin Uldrich dostal také dotaz, zda i on zná osobně někoho z čerstvých mistrů světa. Možná vinou mírné nervozity vzpomněl jen na Romana Červenku, proti kterému v dětství nastupoval na hřišti. Osobně se ale potkal s více hráči. „Mladého obránce Špačka si pamatuju od jeho třetí třídy, s Letci jsem jako trenér jezdil na turnaje do Plzně a pravidelně proti nám nastupoval.“ A opomněl i na superstar Davida Pastrňáka. „Jasně. Ještě jako teenager chodil v létě do Letńan na idividuály s panem Zavadilem, kterému jsem pomáhal, a už tehdy tam dával podobné bomby jako v nedělním finále,“ smál se Uldrich.

Ohlasům na jeho pondělní vystoupení v televizi neunikl. Zatímco s kolegy z realizačního týmu toto téma neprobíral, v mateřské škole, kde pracuje jako učitel, se pár reakcí dočkal. „Pár lidí se ozvalo, hlavně z toho mimohokejového prostředí, že mě v televizi viděli. Vím, že si to psali i kluci z juniorky do skupiny na WhatsApp.“

Byť je na určitou pozornost z hudební branže zvyklý, přiznal, že živý televizní přenost zažil poprvé. „Už jsem byl hostem v rádiu, už o naší kapele byla natočena i nějaká reportáže, ale tady bylo všechno live. Nemůžete říct: dáme to ještě jednou. Takže maličko nervózní jsem byl, ale zkušenost to byla dobrá,“ uzavřel Martin Uldrich.

A věří, že každá takováto příležitost pomáhá i celkovému PR klubu. “Letci už jsou znovu ryze mládežnickou organizací. A je dobře, že jsou stále vidět.“

Čtěte také

Podcast hokej zblízka