Téma
sobota 18. května 2024

Letci vyrazili na MS

Velký zážitek, ty největší hvězdy v akci. Malí Letci 4. a 5. třídy i 7. a 8. třídy vyrazili na mistrovství světa, kde sledovali zápasy nejlepších hráčů na světě a dost možná i některých svých ikon. „Vidět top hokej je velká motivace. Jsme rádi, že jsme mohli být součastí českého šampionátu," komentuje šéftrenér základny Ladislav Kadaně.

Letňanští hráči viděli postupně dva zápasy skupiny A. V prvním z nich Švýcarsko porazilo Velkou Británii 3:0, ve druhém se Finsko pralo s Dánskem o postup do čtvrtfinále.

„Pro naše hráče je určitě velké plus, že mohli okusit atmosféru takové akce," popisuje Ladislav Kadaně. Sám viděl úsměvy a nadšení, které výlet do O2 Arény doprovázely. Letci byli radostí bez sebe.

Lístky obdržel klub od Českého svazu ledního hokeje, využil je. „Jde o motivaci pro hráče, protože vidí hokejisty světové úrovně. Vidí, co obnáší hrát na tak prestižní akci," pokračuje šéftrenér základny.

Vše se ale samozřejmě netočí jen kolem motivace, hlavní je také obří zážitek, které týmům už nikdo nesmaže. Praha hostí světový šampionát poprvé od roku 2015. A české mistrovství světa útočí na rekord v počtu diváků, spekuluje se o překonání magické hranice 800 tisíc návštěvníků. Atmosféra v obou halách v Praze i Ostravě je fantastická.

Letka nezapomněla po cestě reprezentovat klub a symbolicky do haly vyrazila v letňanských dresech, navíc byla pořádně slyšet. Vy se samozřejmě můžete inspirovat a pokud vyrazíte na hokej, nezapomeňte maroon barvu doma!

Čtěte také

Podcast hokej zblízka