Anketa
pondělí 13. května 2024

Nominace na Letce sezony

Byla to úspěšná i náročná sezona. Letci mladších i starších ročníků se příkladně reprezentovali klubové barvy ve svých soutěžích, v populární anketě Hráč měsíce nebyla nouze o vydařené výkony, ale také pořádnou dřinu. Teď přichází na řadu vrchol. Bude se rozhodovat o Letci sezony 2023/24. Formát se oproti minulým letům trochu mění, prestiž ovšem zůstává stejná. Vítěz bude vyhlášen v pondělí 3. června.

Tuhle anketu vyhráli třeba Lukáš Rousek, Matěj Chalupa nebo Lukáš Pařík. Tradiční anketa Letec sezony je po roce zpátky, bude přitom psát už svůj jubilejní desátý ročník. Cíl je jasný: najít hráče, který komplexně v uplynulém ročníku vyčníval jak výkony nebo statistikami, tak i pracovní morálkou a charakterem.

Pravidla jsou tentokrát jiná. Trenéři vybrali tři jména do finální velké nominace. Po jejím zveřejnění proběhne hlasování napříč všemi realizačními týmy. A rozhodně nepůjde o lehké rozhodování. Tak co, jste zvědaví?

Ještě před odhalením kandidátů se podíváme na to, kdo prestižní trofej vyhrál. Udělovala se dosud devětkrát, v roce 2021 její vyhlášení znemožnila pandemická situace. Teď poznáme jubilejního desátého vítěze. Naposledy bral trofej útočník Matyáš Dvořák, tentokrát bude Letec sezony vyhlášen 3. června.


Vítězové ankety o Letce sezony

  • 2014: Václav Burda (útočník)
  • 2015: Matěj Chalupa (útočník)
  • 2016: Lukáš Pařík (brankář)
  • 2017: Lukáš Rousek (útočník)
  • 2018: Ivan Lytvynov (obránce)
  • 2019: Štěpán Kubeš (útočník)
  • 2020: Mikuláš Wajtr (brankář)
  • 2021: neuděleno (pandemie)
  • 2022: Michael Krajčík (brankář)
  • 2023: Matyáš Dvořák (útočník)

Nominace na vítěze Letce sezony 2023/24


IVAN ANDRUŠČENKO (8. třída)
Očima trenéra Martina Rouska: Celý rok pracoval na trénincích výborně. Zařadil se mezi tahouny v zápasech, pravé lídry. Je na něm vidět touha se neustále zlepšovat, posouvat se a pracovat. Jde zbytku týmu příkladem, dovolí si. Je to velmi šikovný forvard. Trochu ho brzdí koncovka, pokud na ní bude dál pracovat, zlepší se to.

OLIVER KROH (6. třída)
Očima trenéra Jana Mišnera: Je to pracovitý kluk, který absolutně nic nevypustí a neustále se chce zlepšovat. Je na něm hrozně vidět, jak chce uspět v utkání, na turnaji, ale také v tréninku. Chce být lepší a lepší. Je u nás v Letňanech odmalička a každý rok se posunul o velký kus dál. Ve svém ročníku byl v uplynulé sezoně produktivní a tým táhnul dopředu, chodil hrát také za starší ročník, kde se určitě neztratil. Nominaci si zaslouží.

TADEÁŠ ČERVENÝ (8. třída)
Očima trenéra Martina Rouska: Patří na ledě k výrazným hráčům a určitě i lídrům. Táhl svůj tým z obrany, je na něj spoleh. Jde o ofenzivního obránce, který velmi dobře podporuje útok. Má dobré hokejové myšlení, rozdává kotouče a zlepšuje se. Zdobí ho pracovitost, je na něm vidět, že ho hokej baví. Má současně také vyrovnanou výkonnost i přesto, že je o rok mladší.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka