Rozhovor
pondělí 01. dubna 2024

Zážitky předčí i medaile

Už je to pár dní od utkání, ve kterém chomutovští Piráti definitivně ukončili Letcům sezónu. I tak je však čtvrtfinálové vyřazení v letňanské kabině stále ještě velmi čerstvé a především bolavé. „Ten výsledek je hodně krutý vzhledem k tomu, jak dobře jsme hráli,“ smutní kapitán týmu Dominik Arnošt. Čas ale podle něj rány zahojí a nakonec zůstanou přeci jen pozitivní vzpomínky.

Už jste stihli vstřebat čtvrtfinálové vyřazení s Chomutovem?
To nevím, asi úplně ne. Spíš nás mrzí, že všechny zápasy se daly vyhrát, ale bohužel se nám to ani v jednom případě nepodařilo domlátit do vítězného konce. Věděli jsme, že na ně máme, ale tak to někdy v hokeji chodí. Ten výsledek je hodně krutý vzhledem k tomu, jak dobře jsme hráli. Měli jsme určitě na víc.

Co vám v těch vyrovnaných duelech s Piráty scházelo?
Určitě neproměněné šance. Měli jsme jich hodně, třeba hned v tom prvním utkání za stavu 2:0. Bohužel jsme tam další góly nepřidali a Chomutov pak už zapnul. Ty promarněné příležitosti byly rozhodně velkým faktorem, jinak nemůžu říct, že by někdo nemakal aspoň na 120 %.

Převažuje po čtvrtfinále spíše zklamání?
Tím, jak kruté to bylo, rozhodně převažuje zklamání. Ale postupem času si to asi zhodnotíme jako takový náš vnitřní úspěch, protože vzpomínky a zážitky z kabiny někdy předčí i ty medaile. Teď jsme ale zklamaní a rozdýcháváme to.

Co říkáš na to, jak v sezóně obstál de facto nově složený tým?
Po dvou letech, co tu hrála jakž takž ustálená sestava, se to dost obměnilo. Přišli starší i zkušení. Ze začátku si to sedalo, ale každým zápasem jsme byli silnější a sebevědomější. Sedli jsme si i v kabině, což je vždycky základ. Dobrá parta se pak projeví i na ledě. U nás to vygradovalo v play-off, bohužel nás pak zastavil Chomutov.

Jak se ti hrálo s kapitánským céčkem na dresu?
Byla to pro mě nová zkušenost, za kterou jsem rád. Kluci v kabině mi to hodně ulehčili, protože byli skvělí. Na ledě se nic nezměnilo, pořád jsem se snažil být tím samým hráčem. Každopádně mě to hodně posunulo.

Je něco, co bys jako kapitán chtěl jménem celého týmu vzkázat směrem k těm, co vás celou sezónu podporovali?
Určitě bych chtěl za celou kabinu poděkovat všem fanouškům, kteří na nás chodili. Moc si toho vážíme, jsme za to rádi.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka