Rozhovor
sobota 09. března 2024

Chceme co nejdále

Již v úterý se Letci vznesou zpět do oblak a na domácím hřišti rozehrají úvodní sérii druholigového play-off proti Děčínu. Jako jeden z lídrů povede Letňany do boje útočník Pavel Mrňa. Vytáhlý hokejista byl v základní nejproduktivnějším hráčem týmu a na povedené výkony by rád navázal i ve vyřazovacích bojích. „V play-off to budu muset udržet na stejné vlně,“ dává si za osobní cíl.

Jak hodnotíš základní část z týmového hlediska?
Před sezónou jsme si řekli, že se chceme držet v horní části tabulky. Přece jen skládal se tu úplně nový tým. Ale dařilo se nám a první čtyřka je super, i s tím, že do play-off budeme začínat první kolo doma. Takže určitě panuje spokojenost.

Může být ta tebou zmiňovaná výhoda pro čtvrtfinále rozhodující?
Určitě je dobré začínat doma. Celou dobu jsme se drželi v první čtyřce nebo dostřel a chtěli to, i kvůli té výhodě, udržet. V play-off samozřejmě chceme co nejdále.

Co čekáš od Děčína?
Už jsme s nimi hráli dost zápasů, takže víme, co od nich můžeme čekat. Bude to určitě boj o každý kousek ledu a zajímavá série. Věřím, že postoupíme.

Co může být vaší největší zbraní do play-off?
Jsme mladé mužstvo, takže nás zdobí rychlost. Umíme být nepříjemní na ledě a to je v play-off jednoduše potřeba.

Na čem je naopak potřeba zapracovat?
Vyřazovací boje hodně rozhodují speciální formace. V tom nás tlačí bota celou sezónu. Potřebujeme se v tom zlepšit, abychom byli na Děčín dobře připravení.

Jaká bude role vás zkušených během play-off?
Budeme muset udržet nervy na uzdě v důležitých momentech zápasu i celých sérií a samozřejmě je i rozhodovat.

Před sezónou jsi připustil, že jsi v Letňanech od střílení gólů. Jsi spokojený s tím, jak jsi tyto předpoklady, jako nejproduktivnější Letec, naplnil?
Každý hráč má nějakou úlohu. Já jsem se snažil tu svou co nejlépe naplnit a být hlavně prospěšný týmu. Doufám, že se mi to daří. V play-off to budu muset udržet na stejné vlně.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka