Hráč měsíce
neděle 10. března 2024

Letec února: Daniel Vančura

Daniel Vančura. To je jméno únorového Letce měsíce, kterého vybrali v hlasování letňanští trenéři. Konkurence byla – ostatně jako vždy – pořádně nabitá a ani tentokrát nešlo o jednoduché rozhodování, druhé místo obsadila brankářka devítky Monika Mirilovičová a osmák Dmytro Forsiuk. Nejlepší trojce gratulujeme, stejně jako všem nominovaným z jednotlivých kategorií.

Nejlepší trojice uplynulého měsíce se znovu může těšit na parádní ceny. Obdrží poukazy na thajské masáže v proseckém Thaipro, vouchery na Mercuria Laser Game a v neposlední řadě také klubovou klíčenkou. Velkou novinkou se stala během aktuální sezony krásná originální trofej s klubovým motivem pro každého vítěze ankety.

Trenéři od čtvrté třídy do dorostu znovu nominovali nejlepší hráče svých kategorií za uplynulý měsíc. Nerozhoduje ovšem jen výkonnost na ledě, jak by se mohlo na první pohled zdát. Důležité jsou také charakterové vlastnosti, kooperace v týmu, pracovitost, docházka i chování.

Hlasování o vítěze únorové ankety bylo pořádně napínavé a rozhodovalo se v několika kolech. První místo nakonec letí do šesté třídy.

Hráčem měsíce února se totiž stal DANIEL VANČURA, který skvěle pracoval v každém tréninku i cvičení. Lze vidět, že nic nevypustí a chce chytit každý puk. V utkáních se stal postupně oporou, podává velmi dobré výkony a dává týmu příležitost zářit. Talentovaný gólman si zkrátka ocenění zaslouží.

Druhé místo letí také do brankoviště. MONIKA MIRILOVIČOVÁ udělala velký progres. K Letcům přišla ze Slavie a pracovala i na sebevědomí. Díky její usilovné práci a koncepci Jiřího Černocha se hra šikovné brankářky významně posunula. Do týmu zároveň přináší pozitivní energii při každém tréninku a utkání.

Třetí je osmák DMYTRO FORSIUK. Ze své kategorie udělal podle trenéra Martina Rouska největší pokrok. Býval pohodlnější, teď začal pořádně makat, což se okamžitě projevilo. Přihrávkami uvolňuje spoluhráče, sám se navíc dostává do zakončení. Zlepšuje také individuální atributy jako bruslení, střelbu, nebo nahrávku.


FINALISTÉ RUBRIKY LETEC MĚSÍCE ÚNORA

1. místo: Daniel Vančura (6. třída)
Nominace Jana Mišnera: „Skvěle pracuje v každém tréninku. Je vidět, že chce každý puk chytit a nic nevypouští. V utkáních se stal oporou a podává velmi dobré výkony.“

2. místo: Monika Mirilovičová (9. třída)
Nominace Jakuba Kaprála: „Nominace je za Mončin velký progres, který předvedla v průběhu sezony. Přišla k nám ze Slavie s nízkým sebevědomím a nejistým herním projevem. Díky její usilovné práci a koncepční přípravě Jirky Černocha se její hra významně posunula. Zároveň má na tváři neustálý úsměv a do každého tréninku i utkání přináší pozitivní energii. Je na sebe někdy až moc tvrdá, ale právě tento přístup ji posouvá v její herní výkonnosti výš a výš.“

3. místo: Dmytro Forsiuk (8. třída)
Nominace Martina Rouska: „Od začátku sezony udělal největší pokrok. Býval trochu pohodlnější, ale začal dobře pracovat a je to na něm znát. Dokáže přihrávkou uvolnit spoluhráče i zakončit. Zlepšil také své individuální atributy jako bruslení, nahrávku a střelu.“

KOMPLETNÍ SEZNAM NOMINACÍ ZA ÚNOR

4. třída: Matyáš Kružlík
5. třída: Jiří Uhlík
6. třída: Daniel Vančura
7. třída Joan Pinkevych
8. třída: Dmytro Forsiuk
9. třída: Monika Mirilovičová
Dorost: Filip Topol

Čtěte také

Podcast hokej zblízka