Mládež
úterý 13. února 2024

Postupové ambice

Skvělý víkend za sebou mají různé věkové kategorie letňanských Letců. Čtvrťáci skončili třetí na prestižním Indian Cupu v Plzni, dorostenci a také junioři suverénně postoupili do nadstaveb svých regionálních lig. „Jsem na kluky i celý realizační tým hrdý. Cítím ze všech velké odhodlání urvat postup,“ hlásí kouč letňanské juniorky Martin Uldrich.

Cesta směr první liga ale nebude snadná. Naopak. Čeká dalších pět soupeřů v nadstavbě, po deseti zápasech pak postoupí do posledního kola pouze vítěz. „Ten tým je letos skvěle poskládaný, kostra hodně silná, věříme si, podáváme konstantní výkony celou sezonu,“ chválí své svěřence Uldrich.

Pohled na tabulku dlouhodobé části mu dává zapravdu. 26 zápasů, 22 výher, jen čtyři ztráty. Byť závěrečný víkend naskočily na konto Letců dva triumfy od zeleného stolu. Zápas ve Vlašimi se po první třetině ukončil, Kolín v neděli ani nedorazil.

„Vlašim proti nám nastoupila jen s jedním brankářem, v první třetině to mohlo být ne 4:0, ale klidně 8:0. Náš náhradní gólman mi už někdy v šesté minutě říkal, že ten jejich vypadá nějak divně, jako by tam být nechtěl. Že na něj pořád kouká, jako by ho prosil, aby to odchytal za něj. No a za dvacet minut jsme to vlastně i řešili,“ usmívá se Uldrich při vzpomínce na předposlední zápas základní části.

Se svými svěřenci totiž na soupeře po první pauze čekal marně. Přijel jen rozhodčí, že se jejich brankář zranil a že nikomu z hráčů do pole se mezi tři tyče nechce. A návrh Letců, že by duel dochytala v domácím dresu jejich dvojka a šlo by o neoficiální zápas, ale alespoň by si všichni zahráli, odmítl sudí s tím, že to nedovolují regule.

Den na to Kolínští do hangáru ani nedorazili. „Prý měli asi osm kluků na antibioticích a neměli to kým doplnit. Na rovinu, ani jim, ani Vlašimi nevěřím. Zrovna Kolín má dorostenců dostatek a v sobotu to bylo taky takové divné. Navíc jim nehrozí žádný postih a my si udělali vlastně nakonec úplně zbytečný výlet, kdy ale musíte platit dopravu. Přijde mi to nedůstojné a škoda. Navíc Vlašimští o den později hráli v Poděbradech, předtím s nimi hrál i Kolín, je to divné,“ nebojí se kritiky soupeřů Uldrich.

Ohlížení ale bylo dost, nyní se společně se svými svěřenci dívá na příští protivníky. Sebevědomí jemu i týmu dává mimo jiné také fakt, že jako jedni ze dvou celků dokázali zdolat suveréna společné tabulky skupin 5 a 6 – Tábor. „Mají opravdu hodně silný tým a my proti nim odehráli možná nejlepší zápas dosavadní sezony. Ukázalo nám to, že se můžeme měřit s kýmkoliv. Teď nás čeká béčko Karlových Varů, pak Litoměřice, pokud tyhle souboje zvládneme, mohlo by to být hodně dobré,“ dodává s nadějí.

Proti Energii hrají junioři v pátek na jejím ledě, Litoměřice přivítají doma v neděli na oběd, tedy přesně v poledne. Jak bude mladým Letcům chutnat?

Čtěte také

Podcast hokej zblízka