Mládež
čtvrtek 08. února 2024

O nás bez nás

Mohlo by se zdát, že bilance 1:1 za víkend v sobě neskrývá nic mimořádného. Jednou se vyhrálo, jednou prohrálo. Zejména pozápasový příběh utkání osmáků v Mladé Boleslavi se však odehrál v poměrně kuriózním duchu. Navzdory tomu, že letňanský výběr tak trochu odjížděl zpět do hlavního města s remízou, pár hodin po skončení duelu byl konečný stav korigován na 5:4 ve prospěch Středočechů. Beze slova.

A jak se to tedy celé seběhlo? „Prohráli jsme gólem tři vteřiny před koncem. Trochu jsme se hádali, jestli branka napadla po vysoké holi, ale rozhodčí gól uznal,“ objasnil koncovku na ledě trenér osmé třídy Martin Rousek.

„Jenže pak ho zřejmě zapomněli zapsat a náš vedoucí uzavíral zápis se skórem 4:4. Pak to na svazu přepsali na 5:4, ale ani nám to nedali vědět. O nás bez nás, jak se říká,“ posteskl si zkušený kouč.

„O nic nejde, gól byl regulérní a Boleslav vyhrála. Spíš je divné, že jindy volají ze svazu kvůli prkotinám a o tomhle, což je docela důležité, nás nikdo neinformoval,“ uznává Rousek porážku, avšak vzývá jisté principy.

Těsná prohra s Bruslaři jej mrzela i proto, že následovala po téměř bezchybném sobotním klání s Pardubicemi, které jeho svěřenci udolali poměrem 6:1. Ani takové představení by však kuriozita z Mladé Boleslaví neměla zastínit.

„Takový zápas udělá radost. Možná to byl vůbec nejlepší výkon v celé sezóně. Hráli jsme všechny tři třetiny aktivně a zaslouženě jsme vyhráli,“ pochválil trenér své svěřence.

Stejně jako oni si na vítězství sáhli i junioři, šesťáci, ti dokonce dvakrát, páťáci a čtvrťáci.

Výsledky všech zápasů

  • Junioři
    Pátek Poděbrady – Letňany 2:6
  • 8. třída
    Sobota Letňany – Pardubice 6:1
    Neděle Mladá Boleslav – Letňany 5:4
  • 6. třída
    Pátek Poděbrady – Letňany 2:6
    Neděle Letňany – Tábor 10:7
  • 5. třída
    Neděle Benátky nad Jizerou – Letňany 3:4
  • 4. třída
    Neděle Letňany – Kolín 8:4

Čtěte také

Podcast hokej zblízka