Dorost
úterý 30. ledna 2024

Dorost vyhlíží show

Do roka a do dne, říká se. Letňanský dorost se této tradice drží, podruhé za sebou totiž došel až do těch úplně posledních bitev o postup. Opět se popere o vyšší soutěž. „Není čas na to, že by nám něco nesedlo. Musíme si hrábnout,“ nabádá trenér David Pojkar. Teď má letka necelé tři týdny na pilování detailů, pak to vypukne.

Deset zápasů, ve kterých se rozhodne. Boj o postup je nekompromisní. „Máme před sebou deset utkání nadstavby. A musíme podat co nejlepší výkon," uvědomuje si Pojkar. Cíl je jasný. Nechat na ledovém kolbišti úplně všechno.

Letci budou necelé tři týdny pilovat detaily hry, čekají je i přátelské zápasy. Pak mají po pěti duelech doma a venku. „Určitě se dá ještě něco potrénovat. Budeme se zabývat hrou na malém prostoru, souboji, situacemi dva na dva a tři na tři," popisuje hlavní kouč s jasným dovětkem. „A musíme hodně střílet. S tím máme v Letňanech trochu problém ve všech kategoriích, na góly se nadřeme.“

Každopádně dorost, ačkoliv se kádr obměnil, navázal na svůj loňský úspěch. Před rokem se o postup rval také.

„Je to dobrá reklama a důkaz, že se v Letňanech nepracuje špatně," uvědomuje si Pojkar. Je však těžký úkol se poučit a vzít si něco z minulé sezony. „Kádry jsou jiné, ročníky se obměnily. Je to pro nás spíš nová výzva.“

A co dosavadní sezona, s níž se dorost rozloučil výhrou 7:1 nad Berounem a kontumací 5:0 se Žebrákem? „Jsem spokojený. Chtěli jsme po klucích nějaké věci a oni fungovali," chválí trenér.

Kádr realizační tým hodně rotoval. „Měli jsme 24 hráčů, takže to bylo potřeba. V poslední fázi už ho ale tolik točit nebudeme, naopak se stabilizujeme. Hráči si vyprofilovali role, našli si místo," uzavírá Pojkar. A vyhlíží stejně jako zbytek kádru show.

Začne se už v únoru.


  • Junioři
    Neděle Letňany – Benátky n. J. 3:1
  • Dorost
    Sobota Beroun – Letňany 1:7
    Neděle Letňany – Žebrák 5:0 (kontumace)
  • 7. třída
    Sobota Letňany – Říčany 9:1
    Neděle Slavia – Letňany 3:7
  • 6. třída
    Sobota Letňany – Slavia 8:8
  • 5. třída
    Úterý Mladá Boleslav – Letňany 4:10 (CCM liga)
    Úterý Slaný – Letňany 5:6 (CCM liga)
    Sobota Letňany – Neratovice 18:1

Čtěte také

Podcast hokej zblízka