Žáci
středa 24. ledna 2024

Hodný a zlý trenér

Tohle utkání bavilo. Osmička zvládla během posledního víkendu napínavý zápas s Libercem 7:6 a slavila důležité body. Ty divákům oznámilo hlasité cinknutí dvou tyčí po nechytatelné ráně 20 vteřin před koncem zápasu. „Kluci byli šťastní. Líbí se mi, jak hrajeme,“ shrnul trenér Martin Rousek. Před poslední třetinou zahrál v kabině roli ‚hodného‘ kouče.

Trenéři vcházeli do šatny osmáků před závěrečnou třetinou za stavu 4:6. Hrálo se na těžkém bitevním poli v Liberci a trenéři si na taktické poradě rozdělili role. „Na hodného a zlého,“ smál se hlavní kouč osmé třídy. Možná byste čekali, že Martin Rousek bude ten důraznější, tentokrát ale věděl, že tým trochu tahá nohy.

„Obrátili jsme si role. Nejdřív šel Kuba Kvaček a trochu kluky sprdnul, já je pak uklidnil s tím, že to je ještě hratelné. Do třetí části jsme vlétli parádně a otočili zápas gólem 20 sekund před koncem,“ popisoval Rousek. Letňany si dokráčely pro vítězství proti soupeři, který nehledě na pohled v tabulce umí být nepříjemný.

„Jsem moc rád, že jsme to zvládli. Někteří hráči byli trochu zkleslí, některým oporám to po nemoci nešlo tak jako normálně,“ vysvětloval dál. Skvěle duel odehrála i třetí formace, s níž měl realizační tým v týdnu předtím pohovor. „Byl to její nejlepší zápas v sezoně.“

Letka se dostala do finálové skupiny, kde se pere o druhou i první pozici, na Pardubice ztrácí tři body. Zatím má bilanci čtyř vítězství a dvou porážek.

Druhá kategorie trenéra Martina Rouska, pátá třída, hrála v Mělníku. „Soupeř nás předtím jako jeden z mála dokázal porazit,“ poznamenal kouč. Letka vyrážela v okleštěné sestavě, s duelem se ale poprala skvěle a vyhrála 4:2.

Utkání mělo podobný průběh jako u sedmičky. Letci před závěrečnou třetinou prohrávali a tu poslední ovládli jednoznačně 3:0. „Neproměňovali jsme pouze šance, gólově jsme se nedokázali prosadit, jinak jsme byli lepší. Pak to tam napadalo. Kluci odvedli parádní práci,“ uzavřel Rousek.


Výsledky všech zápasů

  • Junioři
    Neděle Letňany – Kutná Hora 17:1
  • Dorost
    Sobota Příbram – Letňany 6:0
  • 9. třída
    Sobota Slaný – Letňany 7:2
  • 8. třída
    Sobota Liberec – Letňany 6:7
  • 7. třída
    Sobota Letňany – Poděbrady 3:8
    Neděle Příbram – Letňany 4:9
  • 6. třída
    Neděle Letňany – Děčín 5:2 (CCM liga)
    Neděle Letňany – Liberec 3:2 SN (CCM liga)
  • 5. třída
    Sobota Mělník – Letňany 2:4

Čtěte také

Podcast hokej zblízka