Žáci
neděle 31. prosince 2023

Turnaje? Učení i radost

Je to tradice, která neodmyslitelně patří k období svátků. Hokejoví rodiče si jistě při přemítání o tom, jak stráví vánoční čas, představí kromě cukroví a stromečku také turnaje. I letos jich Letci absolvovali pěknou salvu. „Děti je mají rády, jsou šťastné. Všichni do každého do nich jdeme s touhou po vítězství, proto to koneckonců děláme," prozrazuje kouč Ladislav Kadaně. Ten letos objíždí turnus po turnusu, v době rozhovoru absolvoval se čtyřkou klání v Plzni.

Kdybyste se chtěli během vánočního období spojit s trenérem Ladislavem Kadaněm, nejspíš byste se mu dovolali na turnaj. „Máme jich opravdu hodně," usmívá se zkušený trenér. Početné složení letňanské čtvrté třídy si vyžádalo více turnajů tak, aby si všichni malí Letci zahráli. „Bohužel se nám trochu nakupila zranění a nemoci. Je to trochu náročnější na organizaci, ale zvládáme to.“

Jde koneckonců o zpříjemnění jinak svátečního času. „Děti se na turnaje těší, mají motivaci vyhrávat. Chceme dobývat poháry. Samozřejmě někdy se to povede a jindy ne, ale se čtvrtou třídou už jsme vyhráli dost turnajů," popisuje Kadaně.

Neumíte si představit, na kolika turnajích vlály letňanské vlajky? Pojďme na rychlou rekapitulaci.

Trojka skončila stříbrná v Teplicích a bronzová v Moravských Budějovicích. Čtyřka byla na teplickém turnaji třetí, v Neratovicích brala zlato stejně jako na miniturnaji na Žebráku, na Hvězdě skončila druhá a stejný výsledek zopakovala také na konci roku v Plzni. Šestka na extrémně napínavém Memoriálu G. Lachmana skončila těsně pod vrcholem, ve finále proti Třinci zaostala o jediný gól a v Přerově její výkony stačily na třetí příčku. Sedmička dopadla v Brně sedmá, osmička obsadila na Letňany Cupu zase čtvrtou příčku.

„Je to skvělé v tom, že potkáváme týmy, na něž běžně nenarazíme. V Plzni jsme měli německé Chemnitz a Třemošnou, s Hradcem jsme zatím dosud v sezoně také hráli jen jednou. Proto to děláme, jsou to pro děti velké zápasy a zážitky," vysvětluje šéftrenér základny a kouč čtyřky se sedmičkou.

„Obě kategorie, které vedu si turnaje užívají. Jsou pro ně jedním z vrcholů sezony. V sedmé třídě už jsou emoce trochu jiné, vyspělejší. Hlavní motivací je porážet ty nejlepší týmy v republice. Bohužel turnaj v Brně je pro nás lehkým zklamáním. Myslím si, že tým má navíc a na to hrát o placky. Ještě to ukážeme.“

Sedmička skončila v nabité konkurenci na sedmé příčce. „Náš ročník je na velmi slušné úrovni. Jen jsme byli trochu psychicky dole. Problém je v tom, že když vedeme, rozhodí nás inkasovaná branka. Hra se nám trochu rozpadne. Tak to bylo i ve čtvrtfinále se Slavií, kdy bylo skóre 2:0, 3:1 a 4:2, ale třináct minut před koncem jsme dostali kontaktní gól, pak přišla hrubá chyba a nakonec soupeř duel otočil na 4:5. Víme o tom a budeme na tom dál pracovat, těžké zápasy nás posouvají.“

Naopak čtyřka brala dvě zlata z miniturnaje na Žebráku a neratovického předvánočního turnaje. A dařilo se také ostatním kategoriím. Například dorostenci v těžkém přípravném utkání s Hvězdou, která působí v 1. lize, zvítězili 2:1. „Celý mančaft utkání skvěle odbojoval. Hráli jsme perfektně, měli jsme v utkání převahu," shrnul spokojený kouč David Pojkar. Velkou bitvu Letci ovládli 2:1.

Náročný turnaj absolvovala šestka, která na Memoriálu G. Lachmana dokráčela až do finále. Postupně sestřelila Mladou Boleslav, Kladno, Ústí nad Labem, dvakrát Warrior Brno a až ve finále, těsně pod vrcholem, podlehla Třinci 5:6.


Výsledkový servis

  • 2. třída
    3. místo na turnaji v Teplicích
  • 3. třída
    2. místo na turnaji v Teplicích
    (Sokolov 9:6, Česká Lípa 12:6, SF: Litoměřice 16:6, F: Teplice 9:10, hráči turnaje: Theo Rieger, Dan Bláha, Lukáš Mička)

1. místo na turnaji Moravských Budějovic (tým A), 3. místo (tým B)
Tým A (Dukla Jihlava 11:4, Mladá Boleslav 7:2, Rytíři Kladno 7:6, Jindřichův Hradec 6:9, Karlovy Vary 8:3)
Tým B (Dukla Jihlava 5:7, Mladá Boleslav 12:5, Rytíři Kladno 2:6, Jindřichův Hradec 10:3, Moravské Budějovice 10:0)

  • 4. třída
    3. místo na turnaji v Teplicích
    (Louny 9:2, Karlovy Vary 24:7, Poděbrady 15:3, Chomutov 7:9, Teplice 5:11)

1. místo na turnaji v Neratovicích

1. místo na miniturnaji na Žebráku

2. místo na turnaji na Hvězdě
(Neratovice 8:1, Hvězda 5:2, Ústí nad Labem 1:5, Karlovy Vary 9:4, České Budějovice 20:0)

2. místo na turnaji v Plzni
(Třemošná 9:2, Chemnitz 23:0, Hradec Králové 8:6, F: Škoda Plzeň 1:6)

  • 5. třída
    CCM Turnaj
    (Neratovice 9:2, Mladá Boleslav 13:1)
  • 6. třída
    2. místo na Memoriálu G. Lachmana
    (Mladá Boleslav 3:0, Třinec 6:8, Kladno 2:1, Ústí nad Labem 8:1, Warrior Brno 5:4, ČF: Warrior Brno 5:1, Třinec 5:6)

    3. místo na turnaji v Přerově
  • 7. třída
    7. místo na turnaji v Brně
    (Kometa Brno 4:6, Olomouc 3:1, ČF: Slavia Praha 4:7, o 5.-8. místo: Neratovice 0:5, Warrior Brno 5:4p)
  • 8. třída
    4. místo na Letňany Cupu
    (Hradec Králové 3:0, Wolves Plzeň 4:3, Třinec 6:2, SF: Slavia Praha 3:8, o 3. místo: Wolves Plzeň 3:4)
  • Dorost
    Příprava: Hvězda – Letci 1:2

Čtěte také

Podcast hokej zblízka