neděle 11. září 2011

Ostrý start ELIOD exraligy mladšího dorostu

Dneškem odstartovala na zimních stadionech v Čechách i na Moravě ELIOD exraliga mladšího dorostu. Naši mladší dorostenci zavítali do Hradce Králového a přivezli tři body za vítěství 4:2.

Letňanští mladší dorostenci vkročili do nové sezóny pravou nohou, když dokázali na úvod ELIOD extraligy mladšího dorostu porazit Hradec Králové. Do nedělního utkání ale vkročili lépe hráči Hradce, když si během prvních dvou minut vytvořili hned tři tutovky, nicméně bezchybně chytajícího Kosinu nedokázali překonat v jasné šanci jak Šeda, tak ani Chalupa. 
Naopak na druhé straně dokázali Letci už ve 4. minutě ze své první šance vytěžit maximum, když hradecká obrana zapomněla na letňanského Čapka, který po Karabáčkově pasu nádherným blafákem překonal brankáře domácích (1-0). Další šance už hosté ani domácí nevyužili a to ani v přesilových hrách, které byly k vidění na obou stranách a Letci tak šli do kabin za pro ně výhodného stavu 1-0.

Do druhé třetiny vstoupili Letci velice ofenzivně a hned v 24. minutě se dostal do šance Urban, pozorný Červený byl ale na místě a šanci zneškodnil. Na druhé straně musel ve 28. minutě zasahovat Kosina proti střele Chalupy, po které následovalo sekání od Zahradníka a přesilová hra Letňan. Přesilovka Letcům ale vůbec nevyšla a po jejím skončení měli velké štěstí že nedostali gól, když se Zahradník, skákající z trestné, dostal k puku, který mu ale včas pozorný Kosina stačil vypíchnout. 
V dalších minutách se do šancí dostával především letňanský Karabáček, trefit se ale zatím nedokázal. V 35. minutě proklouzl letňanské obraně Hofman, ale v samostatném nájezdu narazil na opět skvěle připraveného Kosinu. O tři minuty později se už ale nemýlil a dělovkou od modré čáry přesně k tyči srovnal skóre na 1-1. 
V poslední minutě druhé třetiny se hradečtí hráči usídlili v obraném pásmu Letňan a když Štosek zalehl kotouč v brankovišti, nezbývalo hlavnímu rozhodčímu nic jiného, než nařídit trestné střílení. Hradecký Havránek ale backhandovým blafákem na Kosinu nevyzrál a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu 1-1.

Hned na začátku třetí třetiny se letňanský obránce Kučera prokličkoval až před Červeného, nicméně brankaři dnes předváděli na obou stranách skvělé výkony a tak se skóre neměnilo. Následující minuty ale bylo rušno spíše v letňanské třetině a když byl ve 48. minutě vyloučen hráč hostí Kulda, dokázali hradečtí rozebrat letňanskou obranu a Havránek zvýšil na 2-1 pro domácí. 
Pro letňanské dorostence to ale neznamenalo konec utkání a naopak zvýšili svoje úsilí. V 51. minutě po šťastném gólu Honetslagera (2-2), při kterém si Červený vybral svou jedinou slabší chvilku začal utkání na stranu hostů obracet i Karabáček. V 53. minutě po přihrávce Honetslagera vymetl růžek Červeného branky (2-3) a v 55. minutě, po tom co objel dva protihráče, vrátil Honetslagerovi přihrávku a ten se nemýlil a zvýšil na konečných 4-2 pro Letce.

Po skvělém výkonu a obratu během 5-ti minut ve třetí třetině tak zaslouženě vezou mladší dorostenci 3 body z Hradce.


Čtěte také

Podcast hokej zblízka