Mládež
pondělí 04. prosince 2023

Darované góly

Základní částí soutěže prolétli osmáci Letců pouze s jedním menším zakolísáním. Úvodní kolo nadstavby ale svěřencům trenérů Martina Rouska s Jakubem Kvačkem nevyšlo, když prohráli v Říčanech 4:7. „Tolik chyb, jako jsme udělali v tomto zápase, jsme neudělali za všechny duely v první fázi soutěže dohromady,“ zhodnotil start do nadstavby prvně jmenovaný. Hlavu ale nevěší.

V první části sezony prohráli Letci pouze v polovině listopadu s Mladou Boleslaví (3:4). V době, kdy už věděli, že nadstavba mladé dravce nemine. „Od začátku říkám, že tohle je pro nás hlavní cíl. Protože tady ti soupeři budou daleko silnější. Klukům to dá více než zápasy s týmy, které porazíme 15:0, 13:2 a podobně,“ vysvětluje zkušený trenér.

Jeho svěřence nyní čekají duely s pardubickým Dynamem, hradeckým Mountfieldem, právě Říčany a „starými známými“ ze základní části – Libercem a Boleslaví. Se všemi soupeři se utkají dvakrát doma i venku, do play-off z každé ze čtyř nadstavbových skupin postupuje jen vítěz.

„Co jsem tak slyšel od ostatních, tak nejsilnější jsou Pardubice, ostatně na úvod porazili Boleslav 9:1. Ale uvidíme, v úvodním kole prohrály všechny týmy z naší skupiny (Liberec padl 0:4 s Mountfieldem). Možná to něco ukazuje, ale spíše to, že nás prostě konečně čekají tvrdé a vyrovnané zápasy. A s Říčany to bylo vyrovnané, z těch sedmi inkasovaných gólů jsme jim pět darovali,“ pokračuje.

Dle něj se na výsledku negativně podepsaly ještě dva faktory. Kvůli rekonstrukci v hangáru nemohl se svými svěřenci pořádně trénovat, na Kateřinkách, kde našel s kluky útočiště, nebyli k dispozici například brankáři a někteří svěřenci prostě časově s rodiči nestíhali, duel s Říčany odřídili dva mladší rozhodčí. „Chyběl hlavní, což nechápu, před námi hráli sedmáci a ti měli klasický trojlístek. Dá se říct, že ti kluci se po první kontroverzi a tlaku z domácí střídačky trošku sesypali.“

Jedním dechem ale dodává, že nechce neúspěch házet na okolnosti a druhé. „Opravdu to bylo hlavně o našich chybách. A mojí filozofií je, aby kluci hráli. Všichni. Soupeři, včetně Říčan, točí jen dvanáct kluků, já kompletní sestavu, nechci nikoho posazovat. A navíc teď ty chyby dělali všichni. Prostě se to sešlo, teď nás čeká Liberec, který už známe, a pak předvánoční dvojboj s Pardubicemi a Boleslaví. Kluci jsou na tom dobře, věřím, že to zvládneme,“ dodává odhodlaně 53letý lodivod.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka