Mládež
pondělí 27. listopadu 2023

Mašina na góly

Měsíc nepoznali junioři Letců hořkost porážky. V regionální juniorské lize jim i díky této sérii patří v tabulce druhá příčka o bod za vedoucím Táborem. Velkou zásluhu na výsledcích má i 18letý střelec Petr Krišťan.

Už 125 branek nasázeli Letci za čtrnáct zápasů v juniorské soutěži. Na 38 z nich se podílel osmnáctiletý odchovanec letňanského celku Petr Krišťan. Ten pak explodoval především v posledních třech duelech. Nejprve před týdnem hattrickem a dvěma asistencemi pomohl demolici Vlašimi (8:0), o tomto víkendu zapsal v sobotu stejný bodový účet proti Poděbradům (7:3) a o den později s bilancí 2+1 přispěl k výhře 10:5 nad Strakonicemi.

„Hodně jsem si poslední zápasy užil. Na ledě to šlo vlastně samo, máme skvělou partu, všechno si sedlo, jak mělo,“ začal hodnocení sám mladý útočník. Tomu se povedl úvod sezony, kdy nasázel po čtyřech gólech vedle „oblíbené“ Vlašimi ještě také Kutné Hoře. Poté sice sbíral bodíky, výraznější zápisy ale přišly právě až o posledních dvou víkendech.

„Je to asi o důležitosti zápasů. Jak se sezona posouvá, potřebujeme každý bod pro pozici do nadstavby, a tak i já sám na sebe více tlačím, abych byl pro tým platnější. Ať už góly, nebo přihrávkami,“ nabízí vysvětlení Krišťan, který si užívá především spolupráci s kamarádem Petrem Kalistou. Oba talentovaní útočníci se znají už od doslova dětských let, když spolu začínali v letňanské přípravce.

Křišťan pak pár let zpět odešel do Sparty, kde okusil mládežnické extraligové soutěže. Přesto se loni v listopadu vrátil do Letňan (na hostování), postup o patro výše ale nakonec nevyšel. „Je fakt, že jsem zažil všechny tři nejvyšší juniorky u nás a největší rozdíl je asi mezi tou druhou a tou, kterou hrajeme nyní. Věřím, že máme dostatečně kvalitní a soudržný tým na to, abychom se pokusili vytáhnout Letce o patro výše,“ dodává odhodlaně.

Pokud jemu a spoluhráčům vydrží forma i vůle zlepšovat se, nemusí zůstat jen u přání. Ostatně podobně mluvil před necelým měsícem i trenér Martin Uldrich: „Je to skvělá parta. Pokud se vše sejde, tak myslím, že tým má kvalitu na to, aby zabojoval o postup výše.“


Výsledky všech zápasu

  • Junioři
    Sobota Poděbrady – Letňany 3:7
    Neděle Letňany – Strakonice 10:5
  • Dorost
    Sobota Letci – Smíchov 10:0
    Neděle Letci – Rokycany 11:1
  • 9. třída
    Pátek Letci – Příbram 11:3
    Neděle Rakovník – Letci 2:14
  • 8. třída
    Sobota Neratovice – Letňany 1:13
    Sobota Letci – Sparta 5:2
  • 7. třída – přípravný duel
    Neděle Letci – Nymburk 13:6
  • 6. třída
    Sobota Neratovice – Letci 9:5
    Neděle Letci – Vrchlabí 15:3
  • 5. třída
    Neděle Letci – Kutná Hora 15:1
  • 4. třída – přípravné duely na Kobře
    Letci A vs. Sparta A 10:10
    Letci A vs. Kobra A 16:7
    Letci B vs. Sparta B 8:10
    Letci B vs. Kobra B 12:10

Čtěte také

Podcast hokej zblízka